1ο Συνέδριο Women in Law στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

1ο Συνέδριο Women in Law στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 9 Μαΐου 2023 η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Women in Law διά ζώσης στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και live streaming.

Διακεκριμένες και διακεκριμένοι νομικοί και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συζητήσουν για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνίδα νομικό, την πορεία και τις κατακτήσεις της, καθώς και τους στόχους για το μέλλον.

Σήμερα που η πλειοψηφία των νομικών -στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον- είναι γυναίκες, δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες νομικούς να παρέμβουν καθοριστικά στον επαναπροσδιορισμό του νομικού επαγγέλματος συμμετέχοντας ισότιμα στον σχεδιασμό του μέλλοντός του. Στη εποχή που τα εμπόδια εισόδου στο δικαστικό ή δικηγορικό σώμα αποτελούν παρελθόν, οι γυναίκες καλούνται να επικεντρωθούν στο πώς θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανάπτυξης, διατήρησης και εξέλιξης στα νομικά επαγγέλματα με κριτήρια τις ικανότητες, την κατάρτιση, την εμπειρία και το ταλέντο τους. Ενώ εκ της φύσεως του νομικού επαγγέλματος, οι Ελληνίδες νομικοί έχουν επιπλέον την ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση από τη θέση που κατέχουν να συμβάλουν στην υπεράσπιση και πραγμάτωση της συνταγματικής επιταγής των ίσων δικαιωμάτων όχι μόνον για τις νομικούς αλλά και για όλους τους “Έλληνες”.

Το Συνέδριο στοχεύει να συμβάλει στην ανάδειξη των προβλημάτων που σήμερα συνεχίζουν να στέκονται εμπόδια στην κατάκτηση ίσων ευκαιριών και στη δημιουργία ενός forum διαλόγου και γόνιμης συζήτησης μεταξύ όλων όσων δύνανται να επηρεάσουν τη λύση των προβλημάτων αυτών. Εντείνοντας τον διάλογο, εντείνουμε και την προσπάθεια, ενώ παράλληλα ενημερώνουμε, ενθαρρύνουμε και εμπνέουμε τις γυναίκες και τους άντρες που αναγνωρίζουν την αξία των ίσων ευκαιριών προς όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το παρακάτω link.

Χορηγίες: Τζουλιάνα Μπέρμπερη, Τ. 210 3678967, Ε. [email protected]

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δέσποινα Δαμίγου, Τ. 210 3678907, Ε. [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT