Φιλανθρωπία 2.0: Ψηφιακό περιβάλλον και τεχνητή νοημοσύνη στο ετήσιο συνέδριο του HIGGS

Φιλανθρωπία 2.0: Ψηφιακό περιβάλλον και τεχνητή νοημοσύνη στο ετήσιο συνέδριο του HIGGS

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 με θέμα «Φιλανθρωπία, Ψηφιακό Περιβάλλον και Τεχνητή Νοημοσύνη». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 15 & 16 Μαΐου 2024, στο Συνεδριακό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και θα εστιάσει στο πως οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταμορφώνουν το τοπίο της προσφοράς.

Καθώς το ψηφιακό περιβάλλον εξελίσσεται ραγδαία, οι μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις, προσπαθούν ολοένα και πιο έντονα να αξιοποιήσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξουν την στρατηγική τους, να αυξήσουν τις δωρεές τους και να προωθήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Στόχος του φετινού συνεδρίου Φιλανθρωπία 2.0 είναι να δημιουργήσει έναν χώρο διαλόγου γύρω από τον αντίκτυπο του ψηφιακού περιβάλλοντος και της τεχνητής νοημοσύνης σε έργα κοινωνικής ωφέλειας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σημαντικά στελέχη από οργανώσεις της ΚτΠ, κοινωφελή ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το διήμερο συνέδριο θα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις πάνελ, εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία. Κάποιες από τις βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

  • Πολιτικές για την ανάπτυξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
  • Ψηφιακό περιβάλλον, τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον της φιλανθρωπίας | Νέες τακτικές χρηματοδότησης
  • Εφαρμογές Ψηφιακών Εργαλείων και Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση έργων | Καλές Πρακτικές

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS αναφέρει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη φετινή θεματική του συνεδρίου. Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας και θέλουμε να τη θέσουμε  στην υπηρεσία της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη του τομέα και τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντικτύπου».

Εγγραφές

Δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT