Σεμινάριο: Due Dilligence Ενεργειακών έργων

Σεμινάριο: Due Dilligence Ενεργειακών έργων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει τη Δευτέρα 22 Απριλίου (16:30-21:30) Σεμινάριο με τίτλο «DUE DILIGENCE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», διάρκειας 5 ωρών και εισηγητή το Δημήτρη Κουρκουμέλη, Δικηγόρο.

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου η ενεργειακή μετάβαση καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη για την αειφόρο ανάπτυξη, η σημασία του Due Diligence (νομικού ελέγχου) σε ενεργειακά έργα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η διαδικασία αυτή αποτελεί έναν θεμελιώδη πυλώνα για την ασφάλεια και την επιτυχία των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα, προσδιορίζοντας τόσο τις ευκαιρίες όσο και τους κινδύνους που ενυπάρχουν.

Ο νομικός έλεγχος ενεργειακών έργων διενεργείται με σκοπό την πλήρη κατανόηση της νομικής, εταιρικής και χρηματοοικονομικής κατάστασης ενός ενεργειακού έργου. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο ενεργητικού και παθητικού, την αδειοδοτική διαδικασία, τις συμβάσεις, καθώς και τυχόν διοικητικές και δικαστικές διαφορές που μπορεί να επηρεάσουν το έργο.

Ένα σημαντικό στοιχείο του νομικού ελέγχου είναι η αναγνώριση και η αξιολόγηση των διαφορών και των ομοιοτήτων με άλλους τύπους εξαγορών. Κάθε τύπος εξαγοράς έχει τις δικές του νομικές παραμέτρους και προκλήσεις, και η κατάλληλη επιλογή μπορεί να είναι καθοριστική για την επιτυχία της επένδυσης.

Εκτός από την ανάλυση εταιρικών και νομικών ζητημάτων, το Due Diligence επικεντρώνεται επίσης στην αδειοδοτική διαδικασία και τις συμβάσεις του έργου, στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία και τη νομιμότητα του έργου. Τα ενεργειακά έργα απαιτούν συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και συμβατικές ρυθμίσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των μερών.

Ο ρόλος των δικηγόρων, τόσο του πωλητή όσο και του αγοραστή, είναι απαραίτητος στην διαδικασία του Due Diligence, προσδίδοντας σημαντική προστιθέμενη αξία. Μέσα από την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους, οι δικηγόροι εντοπίζουν τα κρίσιμα ζητήματα και παρέχουν λύσεις που μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εμπλεκομένων μερών. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το Δίκαιο της Ενέργειας εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και αυτό σημαίνει μια εξίσου ταχύτατη και εκτενή νομοθετική (υπερ)ρύθμιση των ζητημάτων.

Καθώς η ενεργειακή βιομηχανία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μετασχηματίζεται, το due diligence των ενεργειακών έργων αποτελεί μια ουσιαστική διαδικασία που εξασφαλίζει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, συμβάλλοντας στην προώθηση της αειφορίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας που την περιβάλλει. Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το αναλυτικό διάγραμμα ύλης, το κόστος συμμετοχής και τους τρόπους παρακολούθησης, μπορείτε να αντλήσετε εδώ, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο 210 3678925 ή ηλεκτρονικά στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή