Στρατηγική συνεργασία ΔΕΛΤΑ και Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΛΤΑ και Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Στόχος η ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση της καλής διατροφής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και η ΔΕΛΤΑ υπέγραψαν τριετές μνημόνιο συνεργασίας, με κεντρικό στόχο να ενισχύσουν τη συμβολή της καλής διατροφής στην επίτευξη των εθνικών στόχων δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το πεδίο συνεργασίας της ΔΕΛΤΑ και του ΠΣΔΔ θα κινηθεί σε τρία επίπεδα:

  • Εφαρμοσμένη έρευνα, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης, καινοτόμων συστατικών τροφίμων και νέων τεχνολογιών για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, μέσα από την πρακτική εξάσκηση αποφοίτων και τελειόφοιτων επιστημόνων διατροφής & διαιτολογίας σε θέματα τροφίμων στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ.
  • Εκπαίδευση των μελών του ΠΣΔΔ, σε θέματα διατροφικής καινοτομίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας και δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.
  • Διοργάνωση κοινών δράσεων, με στόχο να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της καλής διατροφής στην υγεία των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ, Φανή Πρεβέντη, δήλωσε:
«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αισθάνεται χαρά και τιμή για αυτή τη στρατηγική συνεργασία. Ιδρυτικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της καλής διατροφής ως εργαλείο πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων. Προς αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία με την πολιτεία και παραγωγικούς φορείς για τη δημιουργία δράσεων ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα από τους καταναλωτές έως τους επίσημους φορείς».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η συνεργασία αυτή, αφού αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο να καταστήσουμε την καλή διατροφή εύκολη, απολαυστική και προσιτή για όλους τους καταναλωτές. Οι επαγγελματίες διαιτολόγοι και διατροφολόγοι αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT