BEST WORKPLACES

Epsilon Net: Πρότυπο ανάπτυξης

Epsilon Net: Πρότυπο ανάπτυξης

H Epsilon Net είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής (Epsilon Net Software), της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο (Epsilon Net Network) και της εκπαίδευσης (Epsilon Net Training). Το 2016 συστήθηκε και μια νέα θυγατρική, η Epsilon HR, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά σε προγράμματα Διαχείρισης Συστημάτων Ανθρωπίνων Πόρων.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η Epsilon Net έφτιαξε ειδική σελίδα στο εταιρικό intranet Employee Self Service, με σκοπό να αναρτώνται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τις οποίες έχει έρθει σε συμφωνία, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας να επωφελούνται από ειδικές εκπτώσεις. Η λίστα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο «Employee Discount Program» εμπλουτίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν πολλές επιλογές για αγορές με έκπτωση σε ρούχα, κοσμήματα, ρολόγια, αλλά και σε εστιατόρια κ.α.

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαφημιστικά εταιρικά βίντεο για νέα προϊόντα (όπως το digital accounting), τα οποία προωθούνται σε πελάτες και προβάλλονται στο κανάλι της εταιρείας στο Youtube.

Κάθε τμήμα πραγματοποιεί μία ετήσια ομαδική συγκέντρωση για ανάλυση/απολογισμό της χρονιάς pου πέρασε και προγραμματισμό της νέας. Για παράδειγμα, τη χρονιά που πέρασε, το τμήμα φορολογικής και τεχνικής υποστήριξης διοργάνωσε την ετήσια συνάντησή του, όπου δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά μπλουζάκια με τον συνολικό αριθμό των κλήσεων που εξυπηρετήθηκαν κατά την περίοδο αυτή. Στη συνέχεια, όλοι μαζί βγήκαν για ποτό και διασκέδαση. Εκείνη τη μέρα το τμήμα έκλεισε δύο ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο ωράριο.

Πρόσφατα, περίπου 50 εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα σύμβαση εργασίας, στην οποία αναγράφονται με ακρίβεια οι μισθολογικές αυξήσεις που θα λάβουν σε βάθος τριετίας.

Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στην ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή, ο Πρόεδρος και η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος επισκέπτονται (εναλλάξ κάθε χρόνο) τα γραφεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, συνδέονται μέσω Skype και γιορτάζουν όλοι μαζί.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η Epsilon Net έχει ξεκινήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MBA με εξειδίκευση στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά» σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ιταλίας Uninettuno. Πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα δωρεάν, ενώ δίνεται έκπτωση 50% σε συγγενείς και φίλους των εργαζομένων που θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Εκτός από την ιδιωτική ασφάλιση που παρέχει σε όλους, η εταιρεία προσφέρει και το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης «EPSILONNET CARE» (κάρτα υγείας), με δυνατότητα δωρεάν υπηρεσιών υγείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα. Οι κάρτες καλύπτουν και τις οικογένειες των εργαζομένων, ενώ μετά την αποχώρηση των εργαζομένων για οποιονδήποτε λόγο, οι κάρτες υγείας εξακολουθούν να παρέχονται εντελώς δωρεάν για έναν ακόμα χρόνο.


Σεβασμός και χαμόγελο

epsilon-net-protypo-anaptyxis0Η Epsilon Net λαμβάνει φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά διάκριση για το εργασιακό της περιβάλλον, και μάλιστα κατακτά τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων κατά τα τελευταία τρία έτη. Οι συνεχείς αυτές βραβεύσεις αποδεικνύουν ότι το άριστο εργασιακό περιβάλλον δεν είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός, αλλά μια αδιάλειπτη προσπάθεια, που πρέπει να υλοποιείται με συνέπεια και προσήλωση. Οι άνθρωποι της Epsilon Net ήταν, είναι και θα είναι η προτεραιότητα στη χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης και στην εργασιακή καθημερινότητα της εταιρείας.  

Η διάκριση αυτή αποτελεί συνάμα την κορύφωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Epsilon Net. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν  να διατηρήσουμε τον οικογενειακό, ανθρωποκεντρικό  χαρακτήρα και τις αξίες μας σε μια εταιρεία που αναπτύσσεται δυναμικά και αποτελεί σήμερα τη Νο1 εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα σε έργα ιδιωτικού τομέα. Αφιερώνουμε το βραβείο αυτό σε όλους τους εργαζομένους μαζί και ξεχωριστά στον καθένα. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας αυτής της εταιρείας, η έμπνευση για δημιουργικότητα και το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη. Απαντούμε με ευγνωμοσύνη και τη μέγιστη δυνατή μεταβίβαση των οφελών της εταιρείας στους ίδιους τους εργαζομένους.

Η βράβευση αυτή μας χαροποιεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με σεβασμό και χαμόγελο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους ανθρώπους που μεγαλώνουμε μαζί, στην ίδια επαγγελματική οικογένεια, στο ίδιο επαγγελματικό σπίτι.
 

epsilon-net-protypo-anaptyxis1