Beiersdorf Hellas: Κρατώντας ψηλά το ηθικό

Beiersdorf Hellas: Κρατώντας ψηλά το ηθικό

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Beiersdorf Hellas είναι θυγατρική της εταιρείας καλλυντικών Beiersdorf AG, η οποία εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Εδώ και πάνω από 130 χρόνια, και χάρη σε εμπορικά σήματα όπως NIVEA, Liposan και Hansaplast, κατέχει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της περιποίησης του δέρματος.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας της Beiersdorf Hellas αποτελεί η ομάδα «Morale Team», με εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Αυτή η ομάδα συγκεντρώνει και αξιολογεί τις ανάγκες που υπάρχουν στον εργασιακό χώρο, τις μεταφέρει στην ανώτερη διοίκηση και με την έγκρισή της υλοποιεί δράσεις και πρακτικές που κάνουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων πιο ευχάριστη.

Για όλο το 2018, μετά από πρόταση της ομάδας Morale, όλοι οι εργαζόμενοι στην Beiersdorf Hellas αποχωρούν όλες τις Παρασκευές του χρόνου από τα γραφεία τους στις 15.00. Επίσης, τον Αύγουστο αποχωρούν από το γραφείο στις 15.00 κάθε μέρα του μήνα.

Η ομάδα Morale, για να καλωσορίσει το περσινό καλοκαίρι, ονόμασε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου «εβδομάδα εκπλήξεων από το Morale». Κάθε ημέρα αυτής της εβδομάδας, η ομάδα Morale είχε οργανώσει μια δραστηριότητα-έκπληξη στους χώρους της εταιρείας, όπως για παράδειγμα την παρουσία ζωγράφου ο οποίος αποτύπωνε σε ρούχα εργαζομένων το ιδανικό καλοκαίρι γι’ αυτούς με μια ζωγραφιά, πετσέτες θαλάσσης και διάφορα δωράκια για να ευχηθεί σε όλους καλό καλοκαίρι.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, η ομάδα Morale, συνεχίζοντας το έργο της, διοργάνωσε για τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, ομιλίες σχετικά με τη διατροφή, μασάζ, διοργάνωσε για την Ημέρα της Γυναίκας μια ολοκληρωμένη περιποίηση (μαλλιά-νύχια) για όλες τις γυναίκες του οργανισμού, συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, και έβαψε τους εξωτερικούς τοίχους της εταιρείας δημιουργώντας ένα graffiti που αντικατοπτρίζει τα brands της εταιρείας, στο πλαίσιο της καλυτέρευσης και της ανανέωσης των χώρων εργασίας.

Την άνοιξη του 2018, όλη η εταιρεία ταξίδεψε για τρεις ημέρες στην Costa Navarino, προκειμένου να γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Τα γραφεία και η αποθήκη παρέμειναν κλειστά, προκειμένου να συμμετάσχει όλος ο οργανισμός.

Κάποιες από τις παροχές της:

Διατίθενται laptops σε όλους για επαγγελματική και προσωπική χρήση. Δίνονται σε κάθε εργαζόμενο, ανά τρίμηνο, δωροεπιταγές super market συνολικού ετήσιου ποσού 600 €. Λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με ομαδικά προγράμματα προπόνησης δωρεάν για όλους τους εργαζομένους. Για τους πωλητές επαρχίας υπάρχει παροχή κάλυψης ετήσιας συνδρομής για γυμναστήριο ύψους 150 €/έτος.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας λειτουργεί εστιατόριο επιδοτούμενο από την εταιρεία, με κόστος μόλις 10 €/μήνα για τον εργαζόμενο.

Παρέχεται επίδομα Summer Kids Camp για τα παιδιά των εργαζομένων, ύψους μέχρι 300 €/παιδί.


Eπιτυχημένες δράσεις και πρακτικές

Beiersdorf Hellas: Κρατώντας ψηλά το ηθικό-1

Οι επιτυχημένες δράσεις και πρακτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων συνεχίστηκαν για ακόμη μία χρονιά, ενώ, ταυτόχρονα, εμπλουτίστηκαν με νέες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να εξελίξουν περαιτέρω τον τρόπο εργασίας. Πρόσφατα, η εταιρεία ενίσχυσε τα προγράμματα της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ προσωπικού και διοίκησης, λαμβάνοντας χρήσιμες προτάσεις για τη βελτίωση της συνεργασίας και της καθημερινότητας όλων. Δύο βασικά προγράμματα, που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων, έχουν τεθεί ήδη προς υλοποίηση.

Παράλληλα, αναβαθμίστηκε το εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, προσφέροντας νέους, διαδραστικούς τρόπους πληροφόρησης και επικοινωνίας. Ακόμα, το 2018 ενισχύθηκαν σημαντικά οι εκπαιδεύσεις για το σύνολο του προσωπικού, αλλά και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στις οποίες η συνεισφορά των εργαζομένων ήταν καθοριστική.

Στους ανθρώπους μας οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη διάκριση αυτή και μια υπόσχεση ότι θα φροντίζουμε πάντα η ζωή τους στην Beiersdorf να είναι συναρπαστική!

Beiersdorf Hellas: Κρατώντας ψηλά το ηθικό-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή