Hellas Direct: Νεωτερισμός και δημιουργικότητα

Hellas Direct: Νεωτερισμός και δημιουργικότητα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Hellas Direct είναι αμιγώς online ασφαλιστική εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012, προσφέροντας αποκλειστικά ασφάλιση αυτοκινήτου, και από τον Μάιο του 2018 επεκτάθηκε στην ασφάλεια κατοικίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η πολιτική της Hellas Direct περιστρέφεται γύρω από την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την ασφάλιση: αγορά συμβολαίου σε 1 λεπτό, υπηρεσία online, ελαχιστοποίηση των διαδικασιών και χρόνων αποζημιώσεων, άμεση επικοινωνία με τους πελάτες, λειτουργία 24/7 – 365 ημέρες τον χρόνο και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς την εταιρεία.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η φιλοσοφία της Hellas Direct είναι το «Rethink». Έχει μεγάλη σημασία για την εταιρεία ο νέος υπάλληλος να ταιριάζει με τους ανθρώπους με τους οποίους θα δουλεύει και θα συναναστρέφεται σε καθημερινή βάση. Βασικό κριτήριο για κάθε νέο υποψήφιο είναι να έχει πάθος και περιέργεια, και να αμφισβητεί το κάθε τι που θεωρείται δεδομένο. Έτσι η ομάδα της Hellas Direct απαρτίζεται από μαθηματικούς, αναλυτές, έναν κωμικό, ακόμη και έναν μελισσοκόμο…

Μία από τις βασικές αρχές της εταιρείας είναι η διαφάνεια. Όλη η πληροφορία είναι πάντα διαθέσιμη σε όλα τα μέλη της εταιρείας, ανεξάρτητα από τον ρόλο τους. Ενημερώνονται όλοι σε εβδομαδιαία βάση για τις κινήσεις κάθε τμήματος και τους στόχους της εταιρείας, ώστε να έχουν όλοι την ίδια κατεύθυνση.

Όλα τα μέλη της εταιρείας καλούνται να αναλάβουν μια πρωτοβουλία που τους ενδιαφέρει, ασχέτως του αν είναι μέρος της περιγραφής εργασίας τους ή όχι. Αυτές οι πρωτοβουλίες εξελίσσονται μετά σε projects και αρκετά συχνά τα projects αυτά εξελίσσονται, με τη σειρά τους, σε νέα τμήματα ή παραρτήματα τμημάτων.

Οι επιτυχίες στην Hellas Direct –εταιρικές, ομαδικές ή ακόμη και προσωπικές– γιορτάζονται με ιδιαίτερο τρόπο. Για παράδειγμα, πριν βγει live ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία, στοιχηματίζουν όλοι την ημέρα που θα το καταφέρουν και ο νικητής κερδίζει ένα δώρο, από μετρητά έως και ταξίδι.

Τα τελευταία χρόνια, η Hellas Direct έχει δημιουργήσει το The Safe Roads Project, με σκοπό να καταγράφει τα προβληματικά και επικίνδυνα σημεία των ελληνικών δρόμων και να τα διορθώνει. Έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Πειραιά, Περιστερίου και Νέου Ηρακλείου, και είναι σε επικοινωνία με άλλους 5 δήμους. Συνολικά έχουν επιδιορθώσει πάνω από 100 διαβάσεις σε αυτούς τους δήμους.

Η Hellas Direct έχει στο παρελθόν χαρίσει ένα κουτάβι σε πελάτη που έχασε τον σκύλο του και έχει στείλει ένα παιδικό ποδήλατο σε άλλον πελάτη που τράκαρε, με αποτέλεσμα να χαλάσει το ποδήλατο του γιου του, που ήταν δεμένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία έχει χαρίσει mini ipads στα μέλη του client service, ενώ έχει προσφέρει σε άλλους υπαλλήλους ταξίδια, κουπόνια για spa, εισιτήρια για συναυλίες, επιπλέον ημέρες άδειας.

Hellas Direct: Νεωτερισμός και δημιουργικότητα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή