Groupama Ασφαλιστική: Κοινωνική ευαισθησία

Groupama Ασφαλιστική: Κοινωνική ευαισθησία

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες τόσο στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, όσο και στις γενικές ασφαλίσεις, αυτοκινήτων, κατοικιών, σκαφών κ.λπ. Από το 2007 αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, ενός ομίλου με ιστορία άνω των 100 ετών και με πελάτες σε 10 χώρες.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

• Όλοι οι νεοεισερχόμενοι, τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους στην εταιρεία παίρνουν breakfast με τον CEO.

• Τη χρονιά που πέρασε οργανώθηκε καμπάνια προώθησης των εταιρικών αξιών, της κουλτούρας και του οράματος της εταιρείας, με εκπαιδευτικά προγράμματα όπου συμμετείχε όλο το ανθρώπινο δυναμικό (Embracing Cultural Shift), αλλά και με inspirational workshops.

• Η εταιρεία διεξάγει ετησίως το Barometre – Group Employee Opinion Survey. Οργανώνει επίσης αφιερώματα σε κλαδικά περιοδικά για εργαζομένους της και τμήματα με υψηλές επιδόσεις.

• Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η Groupama οργανώνει εκπαιδευτικές ημερίδες για τους εργαζομένους της και τα παιδιά των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθούν για πρακτικές οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

• Εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας συμμετέχουν κάθε χρόνο στο ετήσιο αθλητικό γεγονός του ομίλου Tigre μαζί με αντίστοιχες ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου από εργαζομένους άλλων θυγατρικών εταιρειών του ομίλου. Οι αγώνες διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης.

• Η Groupama Ασφαλιστική αγκαλιάζει θερμά την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, για τα οποία διοργανώνει και χρηματοδοτεί πρωτότυπες ενέργειες (από το 2009 μέχρι και σήμερα).

• Διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-meleti, με ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να καλύψουν και να βελτιώσουν τις βασικές επαγγελματικές γνώσεις των εργαζομένων της, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών.

• Early Fridays: Όλοι οι εργαζόμενοι κάθε Παρασκευή εργάζονται 1 ώρα λιγότερο.

Κάποιες από τις παροχές της:

• Παρέχει επίδομα 1.000 € για κάθε νεογέννητο.

• Πρόσβαση σε δίκτυο γυμναστηρίων με κάρτα MultiSport. Η εταιρεία χρηματοδοτεί το 50% της ετήσιας συνδρομής.

• Κάλυψη δαπάνης φιλοξενίας των παιδιών σε ιδιωτικούς ή δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με την καταβολή ποσού 150 € μηνιαίως για κάθε παιδί, με την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων.

• Επιβράβευση αριστούχων μαθητών εργαζομένων με 150 € σε αριστεύσαντες μαθητές κάθε τάξης Γυμνασίου και Λυκείου, 180 € για λήψη πτυχίου με «λίαν καλώς» και 325 € για λήψη πτυχίου με «άριστα».

• Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα: ο εργαζόμενος επιλέγει το ποσό της εισφοράς του, το οποίο μπορεί να είναι από 1% έως 20% και η εταιρεία συμμετέχει με το 4% επί των μηνιαίων ακαθαρίστων αποδοχών του εργαζομένου.


Συνέχεια στη δέσμευση

Groupama Ασφαλιστική: Κοινωνική ευαισθησία-1

Έναν χρόνο μετά, αισθάνομαι περήφανος και δικαιωμένος για τη συστηματική δουλειά και την προσήλωση όλων των ανθρώπων μας στην προσπάθεια για μια διαρκή, δυναμική εξέλιξη της εργασιακής μας κουλτούρας. Θέσαμε συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους, τους οποίους σε πολύ σημαντικό βαθμό πετύχαμε – σε πολλές περιπτώσεις, δε, τους ξεπεράσαμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφύγαμε μηχανιστικές προσεγγίσεις, απλώς για να είμαστε «εντάξει» με μια εσωτερική διαδικασία.

Αντίθετα, συνεχίσαμε να προσεγγίζουμε το θέμα βιωματικά και ανθρωποκεντρικά, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας νέες αρχές, αξίες και πρακτικές. Βλέποντας λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά –για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά– την Groupama Ασφαλιστική στη λίστα Best Workplaces 2020, νιώθω την ανάγκη, πέρα από τη δέσμευση, να εστιάσω και στη συνέχεια: όλα όσα ξεκινήσαμε και προχωρήσαμε, τα βήματα προόδου που κάναμε, τα νέα πρότυπα που κατακτήσαμε απαιτούν συνέχεια στη δουλειά, στην αφοσίωση, στη διαρκή εξέλιξη μέσα από τον επαγγελματισμό και την τόλμη για αλλαγές, εκεί όπου απαιτούνται.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι θα είμαστε στη λίστα και για το 2021!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Groupama Ασφαλιστική: Κοινωνική ευαισθησία-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή