Project Future: «Γέφυρα» μεταξύ πτυχίου και αγοράς εργασίας

Project Future: «Γέφυρα» μεταξύ πτυχίου και αγοράς εργασίας

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προβληματισμός για τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στους νέους και η ανάγκη ανάσχεσης του brain drain ήταν για την Τράπεζα Πειραιώς η βάση για τη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, με επίκεντρο το πώς οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών θα εκπαιδευτούν σε τομείς και δεξιότητες που αναζητά η αγορά εργασίας, ούτως ώστε να βρουν δουλειά και να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Το Project Future, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, μόλις σε εννέα μήνες από την έναρξή του καταγράφει εντυπωσιακή επιτυχία, αφού εκατοντάδες νέοι πτυχιούχοι έχουν εκπαιδευτεί σε γνωστικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και περισσότεροι από έξι στους δέκα εργάζονται ήδη σε επιχειρήσεις που τους επέλεξαν με βάση τις ικανότητές τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, βρίσκεται ο ίδιος από την πρώτη στιγμή κοντά στο Project Future και έχει διατυπώσει τη δέσμευση της Τράπεζας να εξελίσσει και να βελτιώνει το πρόγραμμα, ώστε να στηρίζει με συνέπεια τους νέους και να τους δίνει ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στη χώρα τους.

Project Future: «Γέφυρα» μεταξύ πτυχίου και αγοράς εργασίας-1

Αναστασία Μακαριγάκη, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

«Το Project Future επιδιώκει να γεφυρώσει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, και η επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων επιβεβαιώνεται από το υψηλό επίπεδο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες, αλλά και από το αυξανόμενο ποσοστό των αποφοίτων του προγράμματος που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το επόμενο διάστημα το 100% για τον πρώτο κύκλο, ενώ οι εκπαιδεύσεις του δεύτερου κύκλου μόλις ολοκληρώθηκαν», αναφέρει η κ. Αναστασία Μακαριγάκη, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Πράγματι, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ο στόχος επιτυγχάνεται. Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Γαζής, ο οποίος συμμετείχε στον πρώτο κύκλο του προγράμματος και σήμερα απασχολείται στην εταιρεία Accenture, «σε αντίθεση με παραδοσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, υπάρχει άμεση σύνδεση με τον χώρο εργασίας. Χάρη στο πλήθος των εταιρειών που συνεργάζονται με το Project Future, οι υποψήφιοι έρχονται σε επαφή με δεκάδες εταιρείες. Προσωπικά, αποδέχτηκα αμέσως πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία στην οποία εργάζομαι σήμερα, εντός ενός μήνα από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης».

Project Future: «Γέφυρα» μεταξύ πτυχίου και αγοράς εργασίας-2

Το Project Future θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο, και στους δύο πρώτους κύκλους υποβλήθηκαν περίπου 6.500 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γκεζερλή, CEO του Convert Group, «στο Project Future αξιολογήσαμε ταλέντα που σπάνια βρίσκουμε αλλού. Η ειδίκευση που μας ενδιέφερε ήταν το Digital Marketing, και μετά από μια απαιτητική εσωτερική διαδικασία προσλάβαμε τρεις αποφοίτους του προγράμματος, την Κέλλυ, τη Μαριάννα και τη Λαμπρινή. Ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω πώς, μετά από ενάμιση μήνα εκπαίδευσης στο Project Future, τα παιδιά αυτά ανέπτυξαν τόσες δεξιότητες στο digital marketing, παρόλο που δεν είχαν καμία σχετική προϋπηρεσία ή γνώσεις. Είμαι κοντά στο πρόγραμμα και ως εταιρεία θα το στηρίξουμε όσο μπορούμε, γιατί είμαι βέβαιος ότι μέσα από το Project Future τα ταλέντα ξεχωρίζουν».

Πολύτιμος συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς είναι το ReGeneration Academy, το οποίο παρέχει τεχνογνωσία και εμπειρία και έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος ώστε να δίνει εφόδια στους νέους από την πρώτη στιγμή, από το στάδιο ήδη της αξιολόγησης, που γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της αγοράς εργασίας.

Project Future: «Γέφυρα» μεταξύ πτυχίου και αγοράς εργασίας-3

O Αλέξανδρος Γαζής βρήκε δουλειά μόλις έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του.

Όσον αφορά τις εκπαιδεύσεις που γίνονται με τη συνδρομή των Google, Facebook, Code.Hub και του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, έχουν επιλεγεί με βάση τους τομείς που αναδείχθηκαν από ειδική έρευνα ως οι πιο ενδιαφέροντες στην αγορά εργασίας, και ήταν για τον δεύτερο κύκλο οι JavaScript, Digital Marketing, Sales και Data Science.

Το Project Future θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο, και στους δύο πρώτους κύκλους υποβλήθηκαν περίπου 6.500 αιτήσεις, ενώ 1.100 νέοι εκπαιδεύτηκαν.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της εκπαίδευσης τα βιογραφικά των επιτυχόντων βρίσκονται στην πλατφόρμα του ReGeneration, στην οποία έχουν πρόσβαση οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, μπορούν να καλέσουν σε συνέντευξη τους αποφοίτους του Project Future και, εάν υπάρξει πρόσληψη, θα γίνεται με σύμβαση τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας και ελάχιστη μηνιαία αμοιβή τα 750 ευρώ (μεικτά). Με βάση την εμπειρία του ReGeneration, το 80% των εργαζομένων παραμένει στη θέση του και μετά το εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή