Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτικός πατριωτισμός στην πράξη

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτικός πατριωτισμός στην πράξη

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Κ» ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περιστέρης, ερωτηθείς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το αν αλλάζουμε επιτέλους σελίδα, είχε δηλώσει ότι «πραγματική αλλαγή σελίδας για τη χώρα σημαίνει δυναμική και αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας. Η ανεργία που μαστίζει τον ιδιωτικό τομέα είναι το μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, καθώς στερεί την οικονομία, την πολιτεία και την κοινωνία από πολύτιμους ανθρώπινους πόρους και προπαντός από την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

«Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι άλλωστε το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή. Η ανεργία είναι σήμερα η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, γιατί στερεί από τους  Έλληνες –και ιδιαίτερα τους νέους– όχι μόνο υλικά αγαθά, αλλά και τη δυνατότητα να μείνουν στην πατρίδα τους, να φτιάξουν οικογένεια, να γευτούν τη ζωή και την ευτυχία με αξιοπρέπεια, με τον κόπο και την προσπάθειά τους», είχε συμπληρώσει.

Από την αρχή της κρίσης, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έθεσε ως κυρίαρχη προτεραιότητά του την υλοποίηση επενδύσεων που θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας και θα άμβλυναν τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής προσαρμογής που κλήθηκε να διαχειριστεί η χώρα με δραματική μείωση του ΑΕΠ και εκτίναξη της ανεργίας.

«Χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό σοκ», επισήμανε πρώτος με το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν ο κ. Περιστέρης, ο οποίος επίσης επέμενε ότι μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να επιδείξει η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα έναν ισχυρό «επενδυτικό πατριωτισμό», μέσα από τη μαζική υλοποίηση επενδύσεων, αλλά και την έμπρακτη στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με διατήρηση και επαναπατρισμό των κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες από όλους.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτικός πατριωτισμός στην πράξη-1

«Η καταπολέμηση της ανεργίας  είναι το μοναδικό  εργαλείο που μπορεί  να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  κ. Γιώργος Περιστέρης

Στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΆ ο επενδυτικός πατριωτισμός αποδείχθηκε στην πράξη.

1. Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ  μέσα στην κρίση. Περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ είναι τα κεφάλαια που επενδύθηκαν από τον Όμιλο κατά τη διάρκεια της κρίσης, κυρίως στους τομείς των υποδομών και της καθαρής ενέργειας. Δηλαδή σε τομείς με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία, που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχουν έναν εξαιρετικά υψηλό πολλαπλασιαστή, περίπου 1,8. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα ευρώ που επενδύεται σε υποδομές, στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν 1,8!

2. Στήριξη της πραγματικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Ο Όμιλος διατήρησε και συνεχίζει να διατηρεί συνεχώς και αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων του στις ελληνικές τράπεζες, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ανάγκη παροχής ρευστότητας στην αγορά, άρα και στη διατήρηση ή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

3. Περισσότερες  από 5.000 θέσεις εργασίας. Στις εταιρείες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Οι τομείς όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, δηλαδή οι υποδομές, οι παραχωρήσεις, η παραγωγή καθαρής ενέργειας, οι εξορυκτικές και βιομηχανικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη και η διαχείριση ακινήτων προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες από διάφορους κλάδους (μηχανικών, χρηματοοικονομικών, πωλήσεων, τεχνικών ειδικοτήτων κ.λπ.), ενώ η σημαντική εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι εταιρείες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι παρούσες σε 16 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, έχουν προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς νέους  Έλληνες επιστήμονες και εκτός συνόρων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή