Brain drain, stop! – Πώς η εκπαίδευση μπορεί να δώσει τη λύση

Brain drain, stop! – Πώς η εκπαίδευση μπορεί να δώσει τη λύση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2010 έως σήμερα υπολογίζεται πως πάνω από 500.000 εκπατρίστηκαν, κουβαλώντας στις αποσκευές τους την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι υψηλοί δείκτες της ανεργίας, σε συνδυασμό με την αντιστρόφως ανάλογη εγχώρια ανάπτυξη, οδήγησαν ανθρώπους με δεξιότητες και επιστημονική κατάρτιση να επιλέξουν το εξωτερικό για να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Οι συνέπειες; Ολέθριες! Η εγχώρια αγορά εργασίας δέχτηκε ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων 50 ετών. Τα καλά καταρτισμένα στελέχη, που έχουν τις δυνατότητες να οδηγήσουν τις εταιρείες σε ένα βιώσιμο μέλλον, καθίστανται πλέον δυσεύρετα στην αγορά.

Το Deree – The American College Of Greece, αντιλαμβανόμενο το τεράστιο κενό ικανών στελεχών, ανταποκρίνεται άμεσα στο πρόβλημα. Συνάπτοντας συνεργασίες με τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και προσφέροντας καινούργια προγράμματα που απαντούν όχι στις ανάγκες της αγοράς, παρούσες και μελλοντικές, βάζει φρένο σε αυτή τη φυγή.

Μέσω των 3 σχολών του (Business, Liberal Arts and Sciences, Fine and Performing Arts), αλλά και των μεταπτυχιακών τίτλων που προσφέρει, το Deree θωρακίζει τους φοιτητές του με όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να ορίσουν το δικό τους μέλλον.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Κολλέγιο, καθώς το ακαδημαϊκό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με σπουδές Engineering, Biomedical Sciences, Gaming Technologies, Financial Markets Trading και άλλα, ενώ η συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Clarkson δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν Engineering τα δύο πρώτα χρόνια στο Deree και έπειτα, με προνομιακά δίδακτρα, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αμερική, όπου θα αποκτήσουν και το πτυχίο τους!

Η δημιουργία πλήρως καταρτισμένων στελεχών αποτελεί κύρια προτεραιότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και εκεί ακριβώς στοχεύει και το σύγχρονο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, αλλά και η έντονη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, μέσω ενός καλά δικτυωμένου Career Office, που δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την καριέρα τους ενόσω φοιτούν. Διότι μόνο έτσι μπορούν οι σύγχρονες σπουδές να γίνουν ανάχωμα στη φυγή πολύτιμων στελεχών και επιστημόνων. Ή αλλιώς, τηλεγραφικά, «Brain drain, stop!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή