«Ακτινογραφία» στις υπηρεσίες του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου

«Ακτινογραφία» στις υπηρεσίες του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου

Τι περιλαμβάνει η λίστα που προσφέρει στα μέλη του.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι περιλαμβάνει η λίστα που προσφέρει στα μέλη του.

Eνα πλούσιο «πορτφόλιο» υπηρεσιών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Γερμανίας, διαθέτει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, έχοντας ως προτεραιότητά του τη συνεχή τόνωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την εξασφάλιση υπεραξιών για την ελληνική οικονομία, μέσα από τη σύναψη νέων διμερών εμπορικών και επενδυτικών συνεργειών.

Η δημιουργική σχέση που αναπτύσσει το Επιμελητήριο με την αγορά, εδώ και 96 έτη, βασίζεται στον αυστηρό επαγγελματισμό και σε μια κουλτούρα απόλυτα συνυφασμένη με την ορθή, υγιή και παραγωγική λειτουργία του επιχειρείν.

Στη λίστα των βασικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου συγκαταλέγονται η εκπόνηση μελετών αγοράς, καθώς και κλαδικών μελετών, η στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων για την ένταξή τους στη γερμανική αγορά και αντιστρόφως, η υποστήριξη γερμανικών εταιρειών για την είσοδό τους στην ελληνική αγορά, η αναζήτηση εμπορικών εταίρων, η παροχή νομικών και φορολογικών υπηρεσιών και η εξεύρεση εξωδικαστικών λύσεων μέσω της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης.

Ψηλά στην ατζέντα των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου βρίσκονται και οι υπηρεσίες δικτύωσης των εταιρειών-μελών του, στις οποίες συγκαταλέγονται το lobbying, οι ευκαιρίες που προσφέρει το Παγκόσμιο Δίκτυο Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, όπως και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, αλλά και η συμμετοχή μελών του Επιμελητηρίου στις Κλαδικές Ομάδες Εργασίας και σε Ειδικές Επιτροπές.

Στον τομέα των εκθέσεων, όπως είναι γνωστό, το Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει Γερμανικούς Εκθεσιακούς Οργανισμούς, παρέχει εκθεσιακά «πακέτα» για εκθέτες και επισκέπτες, διοργανώνει και υποστηρίζει Ομαδικά Περίπτερα σε Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών στη Γερμανία και παγκοσμίως, ενώ διεξάγει επιχειρηματικές αποστολές και B2B συναντήσεις σε Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών, όπως και σε χώρες μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων. Βέβαια, η πανδημική κρίση υποχρέωσε το Επιμελητήριο να προσαρμόσει τις προδιαγραφές εκτέλεσης των περισσότερων εκ των προαναφερόμενων δράσεων, μετατρέποντας πολλές εξ αυτών είτε σε ψηφιακές είτε σε υβριδικές. 

Σημαντική είναι η δραστηριότητα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και για την υλοποίηση κύριων, κλαδικών και ad hoc εκδηλώσεων, καθώς και συνεδρίων και business forums στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Στο μεταξύ, λόγω έξαρσης της Covid-19 και των περιορισμών που έχουν τεθεί διεθνώς, τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αγοράς όσο και τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις πολιτών, το Επιμελητήριο καθιέρωσε τις online εκδηλώσεις και τα webinars, στα οποία συμμετέχουν κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες της Ελλάδας και της Γερμανίας, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας των δύο χωρών, εκπρόσωποι των δύο αγορών, μέλη του φορέα, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη με εξειδικευμένη γνώση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. 

Τέλος, το Επιμελητήριο, εκτός από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πεδίο της εκπαίδευσης, στηρίζοντας τη διττή επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσω του DUAL Hellas και της AHK Akademie, όπως και των σεμιναρίων EUREM, GRAEDUCATION και Young Energy Europe, διαχειρίζεται έργα, έχοντας πρόσβαση σε σχετικά πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα σε Αναπτυξιακά, Ομοσπονδιακά και Περιφερειακά Προγράμματα. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή