Ισχυρή παρουσία της Raycap στη Γερμανία

Ισχυρή παρουσία της Raycap στη Γερμανία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάκριση του πιο καινοτόμου παρόχου κινητικότητας απέσπασε η εταιρεία στα πρόσφατα Carrier Community Awards.

Δεν πρόκειται για γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αλλά το αντίθετο: μια ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία και στη Γερμανία, καθώς η δραστηριότητά της είναι πολυεθνική. Ο λόγος για τη Raycap, που δημιουργεί εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών της, στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, της ηλεκτρικής προστασίας και της ενέργειας, και εμφανίζει σημαντική δραστηριότητα στη Γερμανία μέσω της θυγατρικής της, Raycap GmbH.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987, με κύρια μονάδα παραγωγής στη Δράμα, διαθέτοντας διεθνή παρουσία σε χώρες πέραν της Γερμανίας, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για τα μεγέθη του 2019, ισχυρή ζήτηση στην Κεντρική Ευρώπη παρουσιάζουν τα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα της εταιρείας, ενώ σημαντικές είναι και οι εξαγωγές διατάξεων ηλεκτρικής προστασίας.

Η εταιρεία, κατά την τέταρτη ετήσια διοργάνωση «Carrier Community Awards», που έλαβε χώρα ψηφιακά τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο, απέσπασε τη διάκριση του πιο καινοτόμου παρόχου κινητικότητας. Και αυτό διότι η διεθνής επιτροπή ειδικών της διοργάνωσης έλαβε υπόψη της ότι η τεχνολογία της Raycap «InvisiWaveTM», που παρέχει απόλυτη ασφάλεια στις υποδομές 5G, αποτελεί καινοτόμο εξέλιξη για την επέκταση των υποδομών δικτύων πέμπτης γενιάς στις πόλεις σε όλο τον κόσμο. 

Για την εξασφάλιση συνεχούς κάλυψης σε σταθερή ασύρματη πρόσβαση και εφαρμογές κινητής, οι εγκαταστάσεις μικρών κυψελών θα πρέπει να βρίσκονται χαμηλότερα στο έδαφος και πολύ πιο κοντά μεταξύ τους σε σχέση με την προηγούμενη «γενιά» κυψελών, που βρίσκονται ψηλά σε πύργους κεραιών. Στην πραγματικότητα, οι υποδομές 5G περιλαμβάνουν έως και 12 φορές περισσότερες κυψέλες, που αναπτύσσονται σχεδόν σε κάθε συνοικία στις πόλεις. Γι’ αυτό οι πόλεις στηρίζονται στην επικάλυψη των κυψελών, προκειμένου αυτές να είναι αρμονικές με την υφιστάμενη αρχιτεκτονική και τα κτίρια, με τη Raycap να έχει δημιουργήσει το InvisiWave, που δεν επηρεάζει την ισχύ του εκπεμπόμενου σήματος.

Όσον αφορά τα μεγέθη της Raycap Α.Ε., που αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου, το 2019 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξεως των 78 εκατ. ευρώ, ποσό από το οποίο το 85,5% ή 67 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε εξαγωγές. Πέρυσι, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) εκτοξεύθηκαν σε 11,36 εκατ. ευρώ έναντι 5,96 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή