Bayer: Όραμά μας «Υγεία και Τροφή για Όλους»

Bayer: Όραμά μας «Υγεία και Τροφή για Όλους»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Bayer αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη καινοτομίας για την υγεία και τη διατροφή!

Με ιστορία αλλά και τεχνογνωσία που υπερβαίνει τα 150 χρόνια, η Bayer κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των Φαρμάκων (Pharmaceuticals), της Υγείας των Καταναλωτών (Consumer Health) και της Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) και υπηρετεί με υψηλή δέσμευση και υπευθυνότητα το όραμά της για «Υγεία και Τροφή για Όλους».

Ο τομέας Φαρμάκων αποτελεί τον μεγαλύτερο τομέα της εταιρείας στη χώρα μας και ασχολείται με την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων και θεραπευτικών προσεγγίσεων στην καρδιολογία, στην αιματολογία, στην οφθαλμολογία, στην ογκολογία και στη γυναικολογία. Στον ίδιο τομέα ανήκει η επιχειρησιακή μονάδα της ακτινολογίας, η οποία αναπτύσσει διαγνωστικό εξοπλισμό και μέσα σκιαγραφικής αντίθεσης για απεικονιστικές εξετάσεις.

Ένα εξίσου ευρύ φάσμα προϊόντων Over-The-Counter ή OTC (όπως δερματολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, αναλγητικά, προϊόντα πεπτικής υγείας και προϊόντα για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και των αλλεργιών) αναπτύσσει και παράγει ο τομέας Υγείας των Καταναλωτών, ο οποίος σήμερα αποτελείται από ένα αρκετά διευρυμένο και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο από 170 και πλέον brands, συμπεριλαμβανομένης της Ασπιρίνης και της σειράς προϊόντων Bepanthol.

Ο τρίτος πυλώνας της Bayer αποτελείται από τον τομέα Επιστήμης Γεωργίας, o οποίος, μέσα από προηγμένες και πρωτότυπες λύσεις φυτοπροστασίας, σπόρους και νέες τεχνολογίες για τη γεωργία ακριβείας, παρέχει στους παραγωγούς εργαλεία αλλά και εκπαίδευση για να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους με λιγότερους πόρους, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Πιστή στον σκοπό της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή», η Bayer επενδύει σε ετήσια βάση περισσότερο από το 10% των ετήσιων πωλήσεών της σε Έρευνα και Ανάπτυξη, με το 2019 να αγγίζει τα 5,3 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα θυγατρική της Bayer AG είναι η Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ, η οποία και δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1955. Συμμετέχοντας ενεργά στο παγκόσμιο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης της μητρικής, η Bayer Ελλάς επενδύει τοπικά περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ ετησίως σε κλινικές μελέτες Φάσης II ή Φάσης III, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 60 κέντρα σε Πανεπιστημιακά και Δημόσια νοσοκομεία, δίνοντας έτσι σε 450 και πλέον ασθενείς πρόωρη πρόσβαση σε νέες θεραπείες ασθενειών που απειλούν τη ζωή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Bayer Ελλάς συνεργάζεται με έγκριτες ελληνικές εταιρείες για την παραγωγή προϊόντων. Ενδεικτικά η εταιρεία FAMAR παράγει 85% της παραγωγής της Bepanthol, ενώ η νέα σειρά προϊόντων που θα λανσαριστεί το 2021 θα έχει αναπτυχθεί και παραχθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Στον τομέα της γεωργίας, μέσα από τα προγράμματα Food Chain Partnership και BayGAP, η Bayer Ελλάς προσφέρει στους Έλληνες παραγωγούς εκπαίδευση, συμβουλές καλλιέργειας και υποστήριξη στον τομέα της πιστοποίησης, προκειμένου τα προϊόντα τους να είναι εξαγώγιμα και ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή