H Bosch Ελλάδας συστήνεται

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί συνολικά 466 άτομα προσωπικό ενώ οι συνολικές της πωλήσεις για το 2019 ανήλθαν στα 205 εκατ. ευρώ. Οι τομείς ενασχόλησής της είναι το αυτοκίνητο, τα καταναλωτικά αγαθά, η ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων καθώς και οι βιομηχανικοί αυτοματισμοί.

Στον τομέα του αυτοκινήτου η Bosch Ελλάδας δραστηριοποιείται στην 2η αγορά, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ανταλλακτικών για τα καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών και τα συνεργεία – από νέα εξαρτήματα και ανταλλακτικά μέχρι λύσεις επισκευής – καθώς και εξοπλισμό συνεργείου όπως διαγνωστικό λογισμικό. Επίσης η Bosch Eλλάδας πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους τεχνικούς τόσο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της, Βοsch Car Service όσο και των ελεύθερων.

Όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, η Bosch Eλλάδας διαθέτει και εκεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και λύσεων υψηλής ποιότητας για το σπίτι και τον κήπο, όπως ηλεκτρικά εργαλεία για μαστορέματα, εργαλεία κήπου, λευκές οικιακές συσκευές αλλά και εξατομικευμένες λύσεις για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.

H Bosch Ελλάδας συστήνεται-1

Στην βιομηχανία η εταιρεία δραστηριοποιείται στους κλάδους Μηχανημάτων Έργου, Εφαρμογών Μηχανημάτων και Μηχανικής, Εργοστασιακού Αυτοματισμού, και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ στον τομέα της ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων προσφέρει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας και προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης για θέρμανση χώρων και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, όπως είναι η τεχνολογία συμπύκνωσης για βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές.

Πέραν όμως των παραδοσιακών της λύσεων, η Bosch Eλλάδας προωθεί και μια σειρά από νέα διασυνδεδεμένα προϊόντα και υπηρεσίες για την αυτοκίνηση, το κτίριο και τo λιανεμπόριο. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις, η Bosch Eλλάδας δουλεύει ενεργά στον τομέα των αισθητήρων πάρκινγκ μέσω cloud, βασικό προϊόν για τις έξυπνες πόλεις αλλά και για την μείωση της κυκλοφορίας και των ρύπων. Στον δε κτιριακό τομέα έρχεται να προτείνει μια σειρά προηγμένων τεχνολογικά λύσεων- από ανέπαφα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και συστήματα δημοσίων ανακοινώσεων μέχρι κάμερες που ενσωματώνουν την τεχνολογία video analytics και νέες λύσεις λογισμικού που βοηθούν στην γρήγορη αξιολόγηση των παραγόμενων δεδομένων.

Παράλληλα με την δημιουργία «Τεχνολογίας για τη ζωή», η Bosch δημιουργεί και τεχνολογία απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Με έργα στον τομέα της πράσινης και έξυπνης κινητικότητας, των ενεργειακών κτιρίων, της ευφυούς γεωργίας αλλά και με την προσωπική συμβολή των εργαζόμενών της, η Βοsch Eλλάδας προσπαθεί να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή