Merck Profile: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, προβάλουμε τη χαρά της ζωής

Merck Profile: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, προβάλουμε τη χαρά της ζωής

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Merck, μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των υλικών υψηλής απόδοσης. Επιδίωξή μας είναι η πρόοδος για τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται. Αυτός είναι ο λόγος που εξετάζουμε από πολύ κοντά τα πράγματα, θέτουμε ερωτήματα και σκεφτόμαστε με γνώμονα το μέλλον.

Το έργο του τομέα Υγείας της Merck μπορεί να συμβάλει κάνοντας τη διαφορά σε εκατομμύρια ζωές. Τοποθετούμε τους ασθενείς στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουμε. Διαθέτουμε συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος, η πολλαπλή σκλήρυνση, η υπογονιμότητα, καθώς και οι καρδιαγγειακές και ενδοκρινολογικές παθήσεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη διαφορά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στον τομέα των Βιοεπιστημών συνεργαζόμαστε με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων της βιομηχανίας. Παρέχουμε στους επιστήμονες εργαστηριακά υλικά, τεχνολογίες και υπηρεσίες για να κάνουμε απλούστερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη την έρευνα και τη βιοτεχνολογική παραγωγή.

Στον τομέα των Υλικών Υψηλής Απόδοσης, στον οποίο δεν δραστηριοποιείται η Merck στην Ελλάδα, αναπτύσσουμε εξειδικευμένα χημικά προϊόντα για απαιτητικές εφαρμογές, από υγρούς κρυστάλλους και υλικά OLED για οθόνες και φωτισμό μέχρι πιγμέντα εφέ για επιχρίσματα, και από καλλυντικά έως υλικά τεχνολογίας αιχμής για τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών.

Δραστηριοποιούμαστε στους παραπάνω τομείς τα τελευταία 352 χρόνια, μέτοχοι πλειοψηφίας ωστόσο παραμένουν οι απόγονοι του Friedrich Jacob Merck, του ανθρώπου που ίδρυσε την εταιρεία μας στο Darmstadt της Γερμανίας, το 1668. Από τότε, έχουμε γίνει μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία με 57.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες, οι οποίοι εργάζονται για την εξεύρεση πρωτοποριακών λύσεων και τεχνολογιών. Το 2019 η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 16,2 € δισ. σε 66 χώρες.

Στην Ελλάδα, η Merck συστήθηκε το 1971. Η συνεχής και έντονη παρουσία της στην ελληνική αγορά φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων, η ανάπτυξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και η συνεχόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών της οδήγησε στη μετατροπή της από εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σε ανώνυμη εταιρεία το 2007. Το 2008 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απορρόφηση της SERONO HELLAS AE από τη Merck ΑΕ. Με τη συγχώνευση αυτή δημιουργήθηκε ένα ισχυρό εταιρικό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων, και πλέον η MERCK AE συνιστά ισχυρή δύναμη στο χώρο εισαγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων, έχοντας αναπτύξει πολυσχιδείς εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και δράσεις.   

Είμαστε η Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Εκεί δραστηριοποιούμαστε ως EMD Serono στον κλάδο των Βιοφαρμακευτικών (Biopharma), ως MilliporeSigma στον κλάδο των Βιοεπιστημών (Life Science) και ως EMD Performance Materials στον κλάδο των Υλικών Υψηλής Απόδοσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή