Ευημερία εν μέσω κρίσης

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια αυτής της απροσδόκητης και άνευ προηγουμένου κατάστασης, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα και συζητήσεις σχετικά με τον COVID-19. Ωστόσο, αυτό στο οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι ο ιός έχει επηρεάσει, άμεσα ή έμμεσα, την καθημερινότητά μας. Οι οικογένειες βρίσκονται σε απομόνωση, η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι υποχρεωτική και οι επιχειρήσεις επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Συνεπώς, έχει μεταβληθεί σημαντικά ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους, ο τρόπος που κοινωνικοποιούμαστε, ο τρόπος που σκεφτόμαστε την επιχειρηματικότητα και την εργασία μας.

Οι εταιρείες και οι οργανισμοί εξελίσσονται και προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα. Οι εταιρείες διανομής τροφίμων και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης στους χώρους των πελατών τους, τα πανεπιστήμια προσφέρουν υπηρεσίες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σχεδόν όλοι εργάζονται από το σπίτι και η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για την τεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια.

Ενώ η λέξη «κρίση» ενδέχεται να προκαλεί φόβο, στην πραγματικότητα θα πρέπει να συνδεθεί με τις ευκαιρίες που αυτή συνεπάγεται. Όσο βαθύτερη είναι μία κρίση τόσο μεγαλύτερες καθίστανται οι ευκαιρίες. Εξ ορισμού οι κρίσεις έρχονται και φεύγουν, εμφανίζονται με διαφορετικούς τρόπους και μορφές και έχουν διαφορετική διάρκεια και συνέπειες. Όπως είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, «Πρέπει να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την ελπίδα ότι η θάλασσα θα γαληνέψει. Πρέπει να μάθουμε να πλέουμε και με τους δυνατούς ανέμους». Πράγματι, αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να διακριθούμε, θα πρέπει να μάθουμε «να πλέουμε με δυνατούς ανέμους», να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας, να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας και να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές περιστάσεις.

Τούτου λεχθέντος, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, δεν αρκεί να δείξουν απλώς ανθεκτικότητα και να έχουν τη σωστή στάση απέναντι στην αλλαγή. Πρέπει, επιπρόσθετα, να «αγκαλιάσουν» την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών διαδικασιών και εμπειριών εξυπηρέτησης πελατών είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Δεν επιτρέπει μόνο στις επιχειρήσεις να ενεργούν ταχύτερα, πιο έξυπνα και ασφαλέστερα, αλλά τους επιτρέπει, επίσης, να αναπτύσσονται, να γίνονται πιο αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από αυτή την άποψη, είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεργαστούμε με μια ομάδα εξαιρετικά έμπειρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών, η οποία μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να διακριθεί και να πλοηγηθεί με ασφάλεια σε αυτούς τους απαιτητικούς καιρούς. Εταιρείες όπως η MassiveGRID και η 7Linternational, που παρέχουν υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) υψηλής διαθεσιμότητας και προσαρμοσμένες λύσεις ανάπτυξης λογισμικού, θα πρέπει να προσελκύσουν την προσοχή σας.

Οι εταιρείες τεχνολογίας είναι εδώ για να βοηθήσουν εσάς και την εταιρεία σας να ξεπεράσουμε κάθε πρόκληση που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αναπτύσσοντας προσαρμοσμένες λύσεις. Οι λύσεις αυτές θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τον όγκο εργασιών σας, να καταστήσετε τις επιχειρησιακές σας διαδικασίες πιο αποτελεσματικές και να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών σας. Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν ασφαλές περιβάλλον, πλατφόρμες και λύσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διακινδυνευτούν οι ηλεκτρονικές συναντήσεις, η εργασία και συναλλαγές σας.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως οι πάροχοι υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας θα προετοιμάσουν και θα ενισχύσουν την επιχείρησή σας ενάντια στις μελλοντικές κρίσεις που ενδεχομένως προκύψουν. Παρόλο που κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι κάτι που είναι «ωραίο να έχουμε», η αλήθεια είναι ότι είναι απαραίτητος ώστε να μπορέσει η επιχείρησή σας να παραμείνει ανταγωνιστική και να ευημερήσει μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με τα λόγια του Jim Rohn, «η ζωή μας δεν βελτιώνεται από τύχη, αλλά γίνεται καλύτερη με την αλλαγή».

Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση!

Ευημερία εν μέσω κρίσης-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή