LEXIS Πληροφορική: Η Τηλεργασία πιο επίκαιρη από ποτέ!

LEXIS Πληροφορική: Η Τηλεργασία πιο επίκαιρη από ποτέ!

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περισσότερο από ένα μήνα, το σύνολο των επιχειρήσεων έχει βρεθεί αντιμέτωπο με πρωτοφανείς προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα λόγω της εμφάνισης και ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, COVID-19. Ξεκινώντας από το κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και καταστημάτων και τον περιορισμό της μετακίνησης, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες με σκοπό τον περιορισμό της νόσου δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τρόπο εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι οργανισμοί που προσαρμόστηκαν πρώτοι ήταν αναμφίβολα αυτοί που ανήκουν στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τη λειτουργία των δικτύων ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένοι να λειτουργούν σε συνθήκες εκτός ωραρίου και χώρου εργασίας, καθώς τα δίκτυα δεν έχουν ωράριο και όταν δε βρίσκονται σε ένα χώρο, βρίσκονται στο σύννεφο.

Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε. αποτελεί μια από τις πιο ενεργές και πρωτοποριακές εταιρίες του κλάδου των Τηλεπικοινωνιακών δικτύων και των Συστημάτων Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας (UPS), προσφέροντας λύσεις που συμβάλλουν στην ασφαλή εργασία από οποιοδήποτε μέρος. Με έδρα στο Γέρακα Αττικής και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1986 και σήμερα προσφέρει, μέσω του δικτύου συνεργατών της σε ολόκληρη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση δικτυακών υποδομών και συστημάτων UPS. Μυημένη στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες για τηλεργασία ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις σχεδιασμένες να εξασφαλίζουν απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των οργανισμών.

Ξεκινώντας από τον πυρήνα της επιχείρησης, η ασφάλεια των εταιρικών και προσωπικών δεδομένων είναι κυρίαρχης σημασίας και θα πρέπει να θωρακίζεται με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η χρήση ενός Intelligent Firewall είτε on-premise είτε στο cloud, το οποίο θα λειτουργεί προληπτικά ανιχνεύοντας άγνωστο κακόβουλο λογισμικό και θα παρακολουθεί τη μη φυσιολογική συμπεριφορά στο δίκτυο, ενώ παράλληλα θα επιτρέπει την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των απομακρυσμένων χρηστών μέσω κρυπτογραφημένων VPN tunnels. Εκτός όμως από την καρδιά της επιχείρησης, θα πρέπει να είναι ασφαλείς και οι ροές προς αυτή, δηλαδή οι εργαζόμενοι, καθώς οποιαδήποτε μεταφορά δεδομένων από ένα ξένο περιβάλλον προς αυτή, μπορεί να αποβεί μοιραία για το σύνολο του οργανισμού. Έτσι, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για την ασφαλή απομακρυσμένη σύνδεση αυτών, η οποία θα πρέπει να γίνεται μέσω συστημάτων απόλυτης ταυτοποίησης.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που συμβάλει στην εύρυθμη τηλεργασία, είναι η ταχύτητα και ευκολία απομακρυσμένης σύνδεσης. Η LEXIS εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη πτυχή μέσω των router του κορυφαίου κατασκευαστή DrayTek. Η εταιρία είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών προϊόντων για SOHO και SMB με εξειδίκευση στα VPN (Virtual Private Networks) και εγγυάται τη γρήγορη επικοινωνία μεταξύ των σημείων, είτε κεντρικών γραφείων με υποκαταστήματα είτε κεντρικών γραφείων με απομακρυσμένους χρήστες. Η δημιουργία των VPN tunnels γίνεται εύκολα από τον εγκαταστάτη σε χρόνο που δεν ξεπερνάει τα 2’.

Παράλληλα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη των οικογενειών βρίσκονται στο σπίτι και οι ανάγκες συνδεσιμότητας, τόσο για επαγγελματικούς όσο και για ψυχαγωγικούς σκοπούς, είναι αυξημένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γραμμές των παρόχων να υπερφορτώνονται και να παρατηρούνται παρατεταμένες διακοπές συνδέσεων. Με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής εργασίας από ένα απομακρυσμένο σημείο, ιδανική λύση αποτελεί η ύπαρξη μιας δεύτερης, εφεδρικής, γραμμής (διαφορετικού παρόχου) είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω του κυψελωτού δικτύου, ώστε σε περίπτωση διακοπής της κύριας γραμμής internet, η δεύτερη να αναλάβει δράση. Σε αυτό το σημείο, είναι καίριας σημασίας η μετάβαση να γίνει αυτόματα, χωρίς την παραμικρή διακοπή, στοιχεία για τα οποία η DrayTek φημίζεται. Επιπλέον, για την αποφυγή υπερφόρτωσης του τοπικού δικτύου, ο εξοπλισμός διασύνδεσης θα πρέπει να είναι τέτοιος που να υποστηρίζει πολιτικές QoS (Quality of Service), ώστε να δίνεται προτεραιότητα στο VPN και τη φωνή (VoIP) και στη συνέχεια στην εικόνα (Video).

Πέρα των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη συνέχιση της εργασίας μέσω τηλεργασίας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να μείνουμε ασφαλείας εμείς και οι γύρω μας, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση και η LEXIS έχει ήδη προετοιμαστεί. Αυξάνοντας τα επίπεδα ασφαλείας σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ατόμων όπως είναι οι χώροι εργασίας, η LEXIS διαθέτει συστήματα ελέγχου πρόσβασης (access control) τα οποία ανιχνεύουν τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος και με την ταυτόχρονη ή μη ταυτοποίηση μέσω αναγνώρισης προσώπου, επιτρέπουν ή όχι την είσοδο σε έναν χώρο. Επιπλέον, προσφέροντας παράλληλη καταμέτρηση και καταγραφή του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε έναν χώρο, παρέχουν στοιχεία σε πραγματικό χρόνο με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και επανεμφάνισης του ιού.

Με αίσθημα ευθύνης, η LEXIS παρέχει αξιόπιστες λύσεις δικτύωσης με συνέπεια και επαγγελματισμό. Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι μηχανικοί της LEXIS, βρίσκονται δίπλα στο πλευρό των συνεργατών τους σε αυτή την πρωτοφανή και απρόβλεπτη συγκυρία, προτείνοντας λύσεις οι οποίες είναι τεχνολογικά άρτιες, πλήρως επεκτάσιμες και απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των εκάστοτε απαιτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή