Ανάβαση στο Εβερεστ – Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάβαση στο Εβερεστ – Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε (ΒΙΝΤΕΟ)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το kathimerini.gr θα παρακολουθήσει τους επόμενους μήνες το τολμηρό εγχείρημα του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου, προς την κορυφή του Εβερεστ.

Μαζί με 30 Βρετανούς αθλητές αναχώρησε από το Λονδίνο προς την Κίνα και από εκεί προς την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Μετά από μία σύντομη παραμονή στην ιστορική πόλη, η αποστολή έκανε το επόμενο βήμα προς τη Γιανγκτσέ.

Στο τέλος μίας δύσκολης και μακράς διαδρομής βρισκόταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός του εγχειρήματος, η βάση του Εβερεστ. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων προπονήσεων, ώστε να εγκλιματιστούν τα μέλη της ομάδας, το ταξίδι θα συνεχίσει με στόχο τα 6.400 μέτρα. Εκεί θα προσπαθήσουν να διεξάγουν αγώνα ράγκμπι καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες.

Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αυτή φάση, ο Ελληνας γιατρός θα συνεχίσει το οδοιπορικό του – ως μέλος άλλης βρετανικής αποστολής – προς την κορυφή του Εβερεστ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Γιώργος Τσιάνος θα ενημερώνει τους αναγνώστες του kathimerini.gr για την πορεία της αποστολής, μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις, βίντεο και φωτογραφίες.

Επιμέλεια βίντεο: Γιάννης Παπαδόπουλος / Επιμέλεια κειμένου: Εύα Τομαρά, Νίκος Ροτζιώκος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή