ependyseis-se-sygchrona-erga-me-orama-gia-tin-ethniki-oikonomia-kai-to-perivallon-561662665

Επενδύσεις σε σύγχρονα έργα με όραμα για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον

Η REDS A.E., µέλος του Οµίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δραστηριοποιείται στον τοµέα της Διαχειίρισης & Ανάπτυξης Ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, µε επίκεντρο την ανάπτυξη Εµπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων-Πάρκων, Οργανωµένων Οικιστικών Συγκροτηµάτων, Εκθεσιακών Κέντρων, Κτιρίων Γραφείων και πράσινων αναπτύξεων Μεικτής Χρήσης.

Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περισότερα από 250.000 m2, η REDS επενδύει σε σύγχρονα αναπτυξιακά έργα που ευθυγραµµίζονται µε τις τάσεις της αγοράς. Με το βλέµµα στραµµένο στο µέλλον, η εταιρεία εστιάζει στρατηγικά στη δηµιουργία περισσότερων ανοιχτών και φιλικών προς το περιβάλλον χώρων, καθώς και στην ανάπτυξη υβριδικών λειτουργιών µε βάση τις ανάγκες του σηµερινού τρόπου ζωής. 

Η πρόσφατη απόκτηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αποτελεί µία ακόµα απόδειξη της παραπάνω φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και της δέσμευσης του Οµίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για επαναφορά του συνόλου των δραστηριοτήτων του σε τροχιά ανάπτυξης µε στρατηγικές, καινοτόµες, και βιώσιµες επενδύσεις σε όλους τους κλάδους δραστηριότητάς του. 

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.µ., σε απόσταση 13 χλµ. από το αεροδρόµιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλµ. από την πόλη του Ηρακλείου. Όμορα του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσµος», το ∆ιεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης. 

ependyseis-se-sygchrona-erga-me-orama-gia-tin-ethniki-oikonomia-kai-to-perivallon0

Στόχος της εταιρείας είναι η δηµιουργία ενός σύγχρονου resort, casino, ενός νέου πόλου έλξης τουριστικής, εµπορικής, ψυχαγωγικής και επιχειρηµατικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. 

Το έργο, που αποκτήθηκε µέσα από τη διαδικασία πλειστηριασµού του ΤΑΙΠΕ∆, αποτελεί µία µεγάλη επιτυχία για τον Οµιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη REDS, µιας και επαναφέρει δυναµικά την εταιρεία στον χώρο δραστηριότητας και, µάλιστα, µε έργα που φέρουν µεγάλες προοπτικές ανάπλασης και ανάπτυξης. 

Στην ίδια γραµµή, άλλωστε, βρίσκεται και το έργο του Cambas Park της εταιρείας στην ανατολική Αττική. Μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ, που περιλαµβάνει την ανάπλαση του οινοποιείου Καµπά, οικιστική και επιχειρηµατική ανάπλαση µε χώρους ψυχαγωγίας, αλλά και το 50% της συνολικής έκτασης που αντιστοιχεί σε 157 στρέµµατα ως εισφορά σε γη στον δήµο Παλλήνης για κοινόχρηστη δηµόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας τη διαθέσιµη επιφάνεια πλατειών και παιδικών χαρών. 

Στο χαρτοφυλάκιό της η REDS, σε συνεργασία µε την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του ίδιου Οµίλου, καταγράφει και τη Μαρίνα Αλίµου, τη µεγαλύτερη µαρίνα στα Βαλκάνια και µία από τις µεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ αποτελεί και την κύρια βάση για ναυλώσεις τουριστικών σκαφών. Η εταιρεία ανέλαβε στις αρχές του έτους τη μελέτη κατασκευής & ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίµου για 40 έτη (µε δυνατότητα επέκτασης για 10 επιπλέον έτη), µε στόχο τον πλήρη επανασχεδιασµό των εγκαταστάσεων και υποδοµών, ώστε µε την ολοκλήρωση του έργου να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Μέσα στα επόµενα 4 χρόνια, η Μαρίνα Αλίµου σταδιακά θα διαµορφωθεί σε µία από τις πιο σύγχρονες µαρίνες στη Μεσόγειο και σε έναν νέο ψυχαγωγικό προορισµό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. 

ependyseis-se-sygchrona-erga-me-orama-gia-tin-ethniki-oikonomia-kai-to-perivallon2

Και δεν χωράει αµφιβολία για την επιτυχία των έργων αυτών, όταν κοιτάξει κανείς την πορεία της ναυαρχίδας της REDS, το SMART PARK, ακόµα και σε πανδηµικές συνθήκες. Το Smart Park είναι το µεγαλύτερο υπαίθριο εµπορικό πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 6 εκατ. επισκέπτες συνολικά, ενώ τη δυναµική του επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι πρόσφατα έκλεισε συµφωνίες µε 5 επιπλέον µεγάλα διεθνή brands τόσο από τον χώρο της εστίασης όσο του retail και της τεχνολογίας, φτάνοντας ουσιαστικά το 98% πληρότητα στους χώρους του εμπορικού κέντρου. Το Smart Park αποτελεί έναν ασφαλή προορισµό στη φύση και στον καθαρό αέρα, που συνδυάζει αγορές, φαγητό και δεκάδες επιλογές ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, γεγονός που αποτέλεσε και κοµβικό πλεονέκτηµα κατά τη διάρκεια της πανδηµίας, ξεπερνώντας κάποιες ημέρες τους 30.000 επισκέπτες σε μία αύξηση που αναλογεί σε 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (Β’εξάμηνο του 2020).

Στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας για τα επόµενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανέλιξή της στην αγορά και η ανάκτηση του πρωταγωνιστικού της ρόλου, στην Ελληνική αγορά διαχείρισης & ανάπτυξης ακινήτων, επενδύοντας και συνεισφέροντας έτσι στους κύριους µοχλούς της ελληνικής οικονοµίας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.