Επενδύσεις σε σύγχρονα έργα με όραμα για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
επενδύσεις-σε-σύγχρονα-έργα-με-όραμα-γ-561662665

Επενδύσεις σε σύγχρονα έργα με όραμα για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον

Η REDS A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δραστηριοποιείται στον τομέα της Διαχειίρισης & Ανάπτυξης Ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επίκεντρο την ανάπτυξη Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων-Πάρκων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων, Κτιρίων Γραφείων και πράσινων αναπτύξεων Μεικτής Χρήσης.

Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περισότερα από 250.000 m2, η REDS επενδύει σε σύγχρονα αναπτυξιακά έργα που ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις της αγοράς. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία εστιάζει στρατηγικά στη δημιουργία περισσότερων ανοιχτών και φιλικών προς το περιβάλλον χώρων, καθώς και στην ανάπτυξη υβριδικών λειτουργιών με βάση τις ανάγκες του σημερινού τρόπου ζωής. 

Η πρόσφατη απόκτηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της παραπάνω φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και της δέσμευσης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για επαναφορά του συνόλου των δραστηριοτήτων του σε τροχιά ανάπτυξης με στρατηγικές, καινοτόμες, και βιώσιμες επενδύσεις σε όλους τους κλάδους δραστηριότητάς του. 

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., σε απόσταση 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Όμορα του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το ∆ιεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης. 

Επενδύσεις σε σύγχρονα έργα με όραμα για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον-1

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου resort, casino, ενός νέου πόλου έλξης τουριστικής, εμπορικής, ψυχαγωγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. 

Το έργο, που αποκτήθηκε μέσα από τη διαδικασία πλειστηριασμού του ΤΑΙΠΕ∆, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη REDS, μιας και επαναφέρει δυναμικά την εταιρεία στον χώρο δραστηριότητας και, μάλιστα, με έργα που φέρουν μεγάλες προοπτικές ανάπλασης και ανάπτυξης. 

Στην ίδια γραμμή, άλλωστε, βρίσκεται και το έργο του Cambas Park της εταιρείας στην ανατολική Αττική. Μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ανάπλαση του οινοποιείου Καμπά, οικιστική και επιχειρηματική ανάπλαση με χώρους ψυχαγωγίας, αλλά και το 50% της συνολικής έκτασης που αντιστοιχεί σε 157 στρέμματα ως εισφορά σε γη στον δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας τη διαθέσιμη επιφάνεια πλατειών και παιδικών χαρών. 

Στο χαρτοφυλάκιό της η REDS, σε συνεργασία με την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του ίδιου Ομίλου, καταγράφει και τη Μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη μαρίνα στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ αποτελεί και την κύρια βάση για ναυλώσεις τουριστικών σκαφών. Η εταιρεία ανέλαβε στις αρχές του έτους τη μελέτη κατασκευής & ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου για 40 έτη (με δυνατότητα επέκτασης για 10 επιπλέον έτη), με στόχο τον πλήρη επανασχεδιασμό των εγκαταστάσεων και υποδομών, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, η Μαρίνα Αλίμου σταδιακά θα διαμορφωθεί σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες στη Μεσόγειο και σε έναν νέο ψυχαγωγικό προορισμό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. 

Επενδύσεις σε σύγχρονα έργα με όραμα για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον-2

Και δεν χωράει αμφιβολία για την επιτυχία των έργων αυτών, όταν κοιτάξει κανείς την πορεία της ναυαρχίδας της REDS, το SMART PARK, ακόμα και σε πανδημικές συνθήκες. Το Smart Park είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 6 εκατ. επισκέπτες συνολικά, ενώ τη δυναμική του επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι πρόσφατα έκλεισε συμφωνίες με 5 επιπλέον μεγάλα διεθνή brands τόσο από τον χώρο της εστίασης όσο του retail και της τεχνολογίας, φτάνοντας ουσιαστικά το 98% πληρότητα στους χώρους του εμπορικού κέντρου. Το Smart Park αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό στη φύση και στον καθαρό αέρα, που συνδυάζει αγορές, φαγητό και δεκάδες επιλογές ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, γεγονός που αποτέλεσε και κομβικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεπερνώντας κάποιες ημέρες τους 30.000 επισκέπτες σε μία αύξηση που αναλογεί σε 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (Β’εξάμηνο του 2020).

Στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανέλιξή της στην αγορά και η ανάκτηση του πρωταγωνιστικού της ρόλου, στην Ελληνική αγορά διαχείρισης & ανάπτυξης ακινήτων, επενδύοντας και συνεισφέροντας έτσι στους κύριους μοχλούς της ελληνικής οικονομίας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή