Πρόγραμμα ACG 150: Στρατηγικές δράσεις για την Εξέλιξη και την Αριστεία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πρόγραμμα-acg-150-στρατηγικές-δράσεις-για-τ-561664330

Πρόγραμμα ACG 150: Στρατηγικές δράσεις για την Εξέλιξη και την Αριστεία

Αξιοποιώντας την πείρα 146 ετών που έχει κατοχυρώσει στον τομέα της εκπαίδευσης και καλύπτοντας όλα τα στάδια μαθητείας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG) έχει θέσει σε τροχιά ένα δυναμικό σχέδιο στρατηγικής για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον εκπαιδευτικό τομέα. Από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο του Pierce, μέχρι το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό του Deree, καθώς και τα MBA και μεταπτυχιακά του Alba, το πρόγραμμα ACG 150 προωθεί στρατηγικές δράσεις με κατεύθυνση την Εξέλιξη και την Αριστεία βάσει των σύγχρονων αναγκών και των προκλήσεων της πανδημίας. 

Στο φάσμα πρωτοβουλιών του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία Ινστιτούτων και Κέντρων Αριστείας που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και θα προωθήσουν θεμελιώδεις αξίες σε μαθητές και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη της Ελλάδας και την Ευημερία του ACG στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μέσω επενδύσεων και τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα και μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Εξ ου και υπό την ομπρέλα του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται τέσσερα Κέντρα Αριστείας που δραστηριοποιούνται σε νευραλγικούς – για την ελληνική ανάπτυξη – τομείς.

Πρόκειται για τα Κέντρα Αριστείας για τη Διατροφή, Τουρισμό & Αναψυχή, τα Logistics, Ναυτιλία & Μεταφορές, το Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας και το Κέντρο Αριστείας για την Αειφορία. Το τελευταίο αναγνωρίζει τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του αποδοτικού διαμοιρασμού των πόρων και προωθεί την κουλτούρα της βιωσιμότητας εντός και εκτός των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του ACG, που ιδρύθηκε το 2016, συμβάλλει στην μείωση της έκθεσης σε μεταδοτικές ασθένειες, ενώ παράλληλα ενισχύει το ρόλο της προληπτικής ιατρικής. Tέλος, το Ινστιτούτο για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις Ελευθέριες Τέχνες εστιάζει στην ανάπτυξη αξιών γύρω από την κουλτούρα, με επίκεντρο την ενίσχυση της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του ACG 150, μαζί με το υβριδικό μοντέλο που υιοθετήθηκε σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ως αποτέλεσμα της πανδημίας, καταδεικνύουν ότι το ACG προχωρά αναγνωρίζοντας και επιλύοντας τις δοκιμασίες της εποχής.

Συνολικά, τo ACG μέσω του Alba έχει υιοθετήσει μία σειρά δράσεων, όπως η καθιέρωση Επώνυμων Εδρών. Η πιο πρόσφατη, Έδρα Θ. Παπαλεξόπουλου, προωθεί τη γνώση και την έρευνα για τη βιωσιμότητα, με την οποία συνδέθηκε άρρηκτα το έργο ζωής του. 

Η στρατηγική αυτή φέρνει το ACG συνεχώς πιο κοντά στα πρότυπα που έχει θέσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο «Σχέδιο δράσης για το Πανεπιστήμιο του 2030», αφού κινείται με επίκεντρο την ανάπτυξη ελεύθερων και δημοκρατικών πολιτών που θα είναι ταυτόχρονα άριστα εκπαιδευμένοι και καινοτόμοι επιστήμονες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT