Cenergy Holdings: Δυναμικά στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
cenergy-holdings-δυναμικά-στην-εποχή-της-ενεργειακ-561666109

Cenergy Holdings: Δυναμικά στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης

Δικαίως θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της μιας και εμφανίζει μια πολύ ισχυρή δυναμική σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση που καθορίζει πλέον την εποχή μας. Η Cenergy Holdings, μητρική των εταιρειών Hellenic Cables και Σωληνουργεία Κορίνθου είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Αθηνών (Athex) και Βρυξελλών (Euronext Brussels). Έκλεισε το 2020 με κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ και με λειτουργική́ κερδοφορία 102 εκατ. ευρώ. Ήδη, στο εννεάμηνο του 2021, η κερδοφορία ανήλθε σε 82 εκατ. ευρώ́, 14% υψηλότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Οι επενδύσεις της τα τελευταία 10 χρόνια ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και εστιάζουν σε τομείς που βρίσκονται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής μετάβασης στην ενέργεια, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τα υπεράκτια (offshore) αιολικά πάρκα, το νέο καύσιμο που λέγεται υδρογόνο αλλά και τα μεγάλα δίκτυα μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου.

H διοίκηση της Cenergy Holdings έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, δράσεις που ενισχύουν τη μετάβαση σε μια πιο καθαρή ενέργεια, κινήσεις που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών και στόχους που στηρίζουν την αναπτυξιακή της προοπτική. Ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, όχι μόνο κατά την παραγωγή των προϊόντων των εταιρειών της αλλά στο σχεδιασμό των τεχνολογικών λύσεων εκείνων που θα επιτρέψουν το συνολικό μετασχηματισμό της οικονομίας σε μία οικονομία κλιματικής ουδετερότητας, πάντα σε συνεργασία με τους προμηθευτές και τους πελάτες της. Η άμβλυνση των ESG κινδύνων, αυτών δηλαδή που άπτονται του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αποτελεί στρατηγική δέσμευση της διοίκησης της Cenergy Holdings.

Cenergy Holdings: Δυναμικά στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης-1

Πρόσφατα, μάλιστα, η Hellenic Cables, ο κλάδος των καλωδίων της, δεσμεύτηκε να αναπτύξει στόχους σύμφωνα με το επιστημονικό πρότυπο SBTi Net-Zero που δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2021 και περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεσοπρόθεσμες απαιτήσεις (5-10 έτη) σε συνδυασμό με την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050. Οι στόχοι αυτοί ευθυγραμμίζονται με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το πολύ 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η Cenergy Holdings αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτόμου εταιρείας που δείχνει εδώ και αρκετά χρόνια το δρόμο της μετάβασης προς καθαρότερες μορφές ενέργειας. Με 5 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, 4 υποστηρικτικές εγκαταστάσεις σε 4 χώρες, περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση, υψηλή τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία σε σημαντικά έργα υποδομών σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, η Cenergy Holdings διαθέτει το σύνολο των προϋποθέσεων και την προοπτική για μακρόπνοη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή