Cenergy Holdings: Ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση, με σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία

Cenergy Holdings: Ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση, με σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τις δύο θυγατρικές της, τη Hellenic Cables και τη Σωληνουργεία Κορίνθου, να βρίσκονται στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας, του εξηλεκτρισμού και της ενεργειακής μετάβασης, η Cenergy Holdings έχει πλέον κατακτήσει ηγετική θέση σε σημαντικές αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας.
Οι επενδύσεις της την τελευταία δεκαετία σε τεχνολογίες αιχμής έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. H ισχυρή αναπτυξιακή της δυναμική δεν φαίνεται μόνο από τον αυξημένο κύκλο εργασιών της και την ισχυρή κερδοφορία της, αλλά και από το εντυπωσιακό υψηλό παραγγελιών προς εκτέλεση, που φτάνει το 1,75 δισ. ευρώ.

Πρόσφατα η Cenergy Hold-ings απέκτησε στη Θήβα μια παλιά βιομηχανική εγκατάσταση με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό, με στόχο να την αναπτύξει σε μια σύγχρονη εξαγωγική βιομηχανική μονάδα. Στα 250 στρέμματα του πρώην εργοστασίου της «Πετζετάκις», ο κλάδος καλωδίων θα συγκεντρώσει και θα εξελίξει περαιτέρω τις δραστηριότητες παραγωγής, δοκιμών και ανάπτυξης προϊόντων χαμηλής τάσης και τηλεπικοινωνιών σε ένα ενιαίο κέντρο βιομηχανικής αριστείας.

Cenergy Holdings: Ηγέτης στην ενεργειακή μετάβαση, με σημαντικές επενδύσεις στην καινοτομία-1

Με σημαντική τεχνογνωσία και εστίαση σε R&D

Η Cenergy Holdings ανήκει σήμερα σε μια μικρή ομάδα εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς, που έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά στην ενεργειακή μετάβαση και διαθέτουν την τεχνογνωσία να ανταποκριθούν στις ταχύτατα εξελισσόμενες ανάγκες του κλάδου της ενέργειας. Ο αναπτυξιακός της σχεδιασμός στηρίχθηκε σε τομείς που προωθούν την ενεργειακή μετάβαση, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο, το πράσινο υδρογόνο, καθώς και με συνολικές λύσεις σε ΑΠΕ που αναπτύσσονται δυναμικά, όπως η υπεράκτια αιολική. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο πάροχο λύσεων για τις παραπάνω ανάγκες, με ποιοτικά και βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες στην αιχμή της τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι η πρώτη εταιρεία σωλήνων παγκοσμίως με πιστοποιημένα προϊόντα για τη μεταφορά υδρογόνου έως και 100% σε δίκτυο υψηλής πίεσης.

Στηρίζει τους ανθρώπους της

Με προσλήψεις που ξεπέρασαν τα 450 άτομα τα τελευταία τρία χρόνια και παράλληλα επενδύοντας, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης, στην ανάπτυξη μιας ομάδας άνω των 250 στελεχών υψηλής εξειδίκευσης για θέσεις ευθύνης, οι εταιρείες της Cenergy Holdings αποτελούν εργοδότη επιλογής τόσο για νεοεισερχομένους όσο και για έμπειρα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα το 2022 προχώρησε στο πρόγραμμα «ReGeneration Academy», που εστιάζει σε θέματα Industry 4.0 για μηχανικούς. Σήμερα, 35 στελέχη που ξεκίνησαν πρόσφατα ως νέοι μηχανικοί και έχουν εξελιχθεί σε επικεφαλής τμημάτων και παραγωγικών μονάδων εργάζονται σε σημαντικές θέσεις ευθύνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή