Dr. David G. Horner: Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19
 στη λειτουργία επιχειρήσεων και ιδρυμάτων

Dr. David G. Horner: Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19
 στη λειτουργία επιχειρήσεων και ιδρυμάτων

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG) βίωσε τις ραγδαία ανατρεπτικές συνέπειες της πανδημίας και στις τρεις βαθμίδες του –Pierce, Deree, Alba–, καθεμία από τις οποίες απευθύνεται και σε διαφορετικό κοινό. Το εκπαιδευτικό μοντέλο κάθε βαθμίδας μετασχηματίστηκε εν μια νυκτί σε «εξ αποστάσεως μάθηση», ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ελληνικής πολιτείας, της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς και των εθνικών και διεθνών φορέων πιστοποίησης. Οι φοιτητές του προγράμματος ανταλλαγής (Study Abroad) τέθηκαν σε απομόνωση, αφού διαπιστώθηκαν δύο κρούσματα COVID-19, και επαναπατρίστηκαν με ασφάλεια, ώστε να ολοκληρώσουν, από απόσταση, το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Deree. Η πλήρης ανάκτηση του αριθμού των φοιτητών από ξένα πανεπιστήμια (που αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των προπτυχιακών φοιτητών) δεν αναμένεται να επιτευχθεί νωρίτερα από την άνοιξη του 2021, στην καλύτερη περίπτωση.

Πρόσφατα, οι μαθητές του Pierce επέστρεψαν στη διά ζώσης διδασκαλία στην αίθουσα, και μόνο αφού το Κολλέγιο έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τήρηση της κοινωνικής απόστασης και εφάρμοσε όλες τις οδηγίες προφύλαξης. Οι φοιτητές του Alba θα ολοκληρώσουν, χωρίς διακοπή, το ακαδημαϊκό τους έτος εντός του Ιουνίου, με τη βοήθεια της σύγχρονης online διδασκαλίας στην εφαρμογή Zoom. Η εξαιρετική συνεργασία των διδασκόντων, η αφοσίωση και η ευρηματικότητα όλου του προσωπικού, των μαθητών και των φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος να περιορίσει τη διασπορά του ιού και να συνεχίσει την πορεία του, επιτρέποντας σε μαθητές και φοιτητές να επιτύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους και, μέσω αυτής της διαδικασίας, να γνωρίσουν –διδάσκοντες και διδασκόμενοι– νέες μορφές μάθησης, που ανταποκρίνονται στις, απαιτούμενες και χρήσιμες για το μέλλον τους, δεξιότητες.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η ζωή με τα σημερινά δεδομένα του COVID-19 (πρώτο κύμα, δοκιμές πρώτων εμβολίων και θεραπείες σε φάση εξέλιξης), αναμένοντας τη νέα πραγματικότητα (επόμενα κύματα, αλληλεπίδραση με τη γρίπη, αποτελεσματικό εμβόλιο και θεραπεία)απαιτεί εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων και λειτουργική ευελιξία. Στο πλαίσιο των κυβερνητικών κατευθύνσεων, επιθυμούμε να επιστρέψουμε, όσο πληρέστερα και ταχύτερα γίνεται, στη διά ζώσης διδασκαλία και στην υλοποίηση των δυναμικών προγραμμάτων που προάγουν τους μαθητές και τους φοιτητές μας μέσα κι έξω από την τάξη. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως, με προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, καθώς και επιμόρφωση για επαγγελματίες και στελέχη, δηλαδή υπηρεσίες που βασίζονται σε στενή διαπροσωπική επαφή. Η ικανότητά μας να προσεγγίζουμε τους άλλους και να απευθυνόμαστε στο κοινό μας, με τρόπο οικείο και προσφιλή, θα εξαρτηθεί από τις σύνθετες απαιτήσεις που αναφέρθηκαν, αλλά και από τα αισθήματα και τη στάση Γονέων και μαθητών/φοιτητών που ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δικαίως η Ελλάδα εισέπραξε επαίνους για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Καθώς η χώρα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και υποδέχεται τουρίστες, αντιμετωπίζει την πρόκληση να διατηρήσει τις υψηλές της επιδόσεις, πασχίζοντας να κρατήσει και μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στις επιταγές της δημόσιας υγείας και στην ανάγκη για υγιή, βιώσιμη οικονομία. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος δεσμεύεται να στηρίξει αυτόν τον αγώνα αξιοποιώντας δυναμικά τους πόρους του στρατηγικού πλάνου ACG 150 και, ειδικότερα, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, το Ινστιτούτο Οικονομικών της Αγοράς και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και Ελευθέριων Τεχνών. Ο πολυδιάστατος αυτός σχεδιασμός, που είχε ξεκινήσει πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, καθίσταται πλέον επιτακτικός όσο η Ελλάδα εργάζεται για να επανέλθει σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης και το Κολλέγιο συνεχίζει να αποτελεί φορέα ευρύτερης κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής στη Χρονιά του Ιού, αλλά και στο μέλλον.

ΤΟ ΕΚΠ. ΙΔΡΥΜΑ

ME MIA MAΤΙΑ

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 145 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Κολλέγιο προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και οικονομική στήριξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή