Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Με σωστό σχέδιο να κάνουμε την ολική επαναφορά

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Με σωστό σχέδιο να κάνουμε την ολική επαναφορά

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ EUROLIFE FFH

Σε παγκόσμια κλίμακα, ατομικά, κοινωνικά και οικονομικά, η υγειονομική κρίση μάς έφερε αντιμέτωπους με την πραγματική διάσταση του «απρόβλεπτου». Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η κοινωνία και η οικονομία ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους. Το κράτος και οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν στην επόμενη ημέρα, επαναφέροντας την κανονικότητα και βοηθώντας τους ανθρώπους να εμπεδώσουν όσα έχουμε διδαχθεί μέχρι σήμερα από αυτή την εμπειρία.

Ευελιξία και καινοτομία

Η προηγούμενη περίοδος ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο των επιχειρήσεων, οι οποίες έδρασαν άμεσα, με στόχο τη συλλογική συμβολή στην αντιμετώπιση των νέων αναγκών. Επισπεύσαμε διαδικασίες και δημιουργήσαμε εργαλεία, ώστε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις, να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, να στηρίξουμε την κοινωνία, να κρατήσουμε την οικονομία ζωντανή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις, με γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία, στράφηκαν σε νέα πρότυπα λειτουργίας, με μεγαλύτερη αλλαγή την εργασία από το σπίτι. Ως ασφαλιστικός κλάδος, διαπιστώσαμε ότι με τα ψηφιακά εργαλεία μπορούμε απρόσκοπτα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να τις εξελίσσουμε, διατηρώντας την επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Η ανθρώπινη επαφή παραμένει αναντικατάστατη, ωστόσο με την τεχνολογία φτάνουμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά στους ασφαλισμένους, με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ανεξάρτητα από το σχήμα της ανάκαμψης V, U, W, η εξάλειψη του ιού, αφενός, και η άνευ προηγουμένου δημοσιονομική και νομισματική ενίσχυση, αφετέρου, είναι βέβαιο ότι θα μας φέρουν σε μια επόμενη ημέρα ανάκαμψης της ζήτησης, ανάπτυξης και, μάλλον, πληθωρισμού. Είναι σημαντικό τα μέτρα που λαμβάνονται, από τον τουρισμό και την εστίαση μέχρι τη βιομηχανία και, φυσικά, την ασφάλιση, να οδηγούν σε μια πιο παραγωγική ελληνική οικονομία. Ο ασφαλιστικός κλάδος είχε, έχει και δημιουργεί νέες καλύψεις που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις, υπό μία βασική προϋπόθεση: ότι για να καλύπτεσαι πρέπει να είσαι ασφαλισμένος· και σε κάποιες περιπτώσεις, για να είσαι ασφαλισμένος, πρέπει να υποστηριχθείς από την πολιτεία με τα ανάλογα κίνητρα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Ελλάδα παραμένουμε επικίνδυνα ανασφάλιστοι. Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία, μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία με το κράτος, καθώς με 14 δισ. αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή της χώρας.

Εμπειρία και εμπιστοσύνη

Η Ελλάδα βγαίνει από τη δοκιμασία ως χώρα που εμπνέει εμπιστοσύνη, με μια κοινωνία που συμπεριφέρεται συνειδητοποιημένα και τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις με ταχύτητα και ευαισθησία.

Αυτό είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιταχύνθηκε, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, θα πρέπει να συνεχιστεί, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες με προοπτικές. Ο στόχος είναι να έχουμε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων, στην παραγωγικότητα και στο ενεργειακό αποτύπωμα.

Με το σωστό σχέδιο, η χώρα μας μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά. Βρίσκεται ήδη σε θετικό κύμα, μετά και τα αποτελέσματα που είχε η εντυπωσιακή αποφασιστικότητα του κράτους, των επιχειρήσεων και των πολιτών σε ένα κατεξοχήν black swan event.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ
Ο ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH  σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Με την πολυετή του εμπειρία, τη φερεγγυότητα και την οικονομική του ευρωστία, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή