Λίλιαν Νεκταρίου: Το πρόγραμμα Future Loading
 και η επανεκκίνηση της οικονομίας

Λίλιαν Νεκταρίου: Το πρόγραμμα Future Loading
 και η επανεκκίνηση της οικονομίας

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
COCA-COLA

 

Το προηγούμενο διάστημα, όλοι ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς κληθήκαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες και την καθημερινότητά μας, διασφαλίζοντας τη δημόσια και την ατομική μας υγεία. Η νέα αυτή συνθήκη μας οδήγησε σε μια σειρά νέων δεδομένων.

Ο επιχειρηματικός κόσμος επηρεάστηκε σημαντικά, με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα και να καλούνται να προσαρμοστούν «εν μια νυκτί» στη νέα πραγματικότητα. Η χρήση ψηφιακών μέσων υπήρξε μία από τις πρώτες ανάγκες, καθώς οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας με τους πελάτες τους. Από την άλλη, οι καταναλωτές, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες τους με ασφάλεια, αξιοποίησαν τα οφέλη που τους παρείχε το ηλεκτρονικό εμπόριο, πραγματοποιώντας ηλεκτρονικές αγορές τόσο για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, όσο και για την ψυχαγωγία στο σπίτι.

Όλο αυτό το διάστημα, η Coca-Cola στην Ελλάδα αφουγκραζόταν τις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς και προετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα. Σήμερα, εισερχόμαστε σταδιακά σε μια νέα φάση σταδιακής κοινωνικής και οικονομικής επανεκκίνησης, όμως είναι προφανές ότι η κρίση του κορωνοϊού έχει αφήσει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και πιο ειδικά στις επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας, οι οποίες προσπαθούν να επανακάμψουν.

Έχοντας επίγνωση αυτής της κρίσιμης συγκυρίας, ως Coca-Cola στην Ελλάδα, μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό μιας συνεργατικής κοινωνικής πρωτοβουλίας, για να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, καθώς απασχολεί πολύ μεγάλη μερίδα του εργατικού δυναμικού της χώρας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τουριστικό τομέα. Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα, που ονομάζεται Future Loading, και με βασικό μήνυμα «Μαζί, για τις μικρές επιχειρήσεις HoReCa με μεγάλα όνειρα», οι επωφελούμενες εταιρείες λαμβάνουν υποστήριξη και εργαλεία που θα τις βοηθήσουν ουσιαστικά:

• Να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις και βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή λειτουργία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και την ανάπτυξη νέων καναλιών επαφής με τους πελάτες τους.

• Να υιοθετήσουν τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης, ζητούμενο το οποίο συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Να προσελκύσουν πελάτες στις επιχειρήσεις τους – μέσα από πιστοποιήσεις ασφαλούς λειτουργίας, που ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και δωρεάν προβολής τους σε ψηφιακά μέσα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗΣ»

Στο πλαίσιο αυτό καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε κι άλλες εταιρείες από διαφορετικούς χώρους, φορείς και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να γίνουν πολύτιμοι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας, για να προσφέρουμε μαζί την έμπρακτη στήριξή μας στον κλάδο HοReCa. Μέσα από τη συνεργατική πλατφόρμα Future Loading, που σχεδιάσαμε για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ο κάθε συμμέτοχος, ανάλογα με τον τομέα όπου δραστηριοποιείται, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας «εργαλειοθήκης», ειδικά σχεδιασμένης για τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας στη νέα εποχή.

Μέσα από το πρόγραμμα Future Loading στοχεύουμε στη δημιουργία ενός συνεργατικού κινήματος, που θα ωθήσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, προτάσσοντας, παράλληλα, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, προσφοράς και προστιθέμενης αξίας, βασισμένο σε έναν κοινό σκοπό. Θέτοντας την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της στο επίκεντρο, συμβάλλουμε όλοι μαζί, όπου και όπως μπορούμε,  ώστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και να διαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα – βιώσιμη για όλους.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Μετρώντας 50 χρόνια παρουσίας στη χώρα, όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά όπου υπάρχει ανάγκη και όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά, μέσα από συνεργασίες και δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή