Alexander Zinell: Να πρωταγωνιστήσουμε στη διεθνή επανεκκίνηση του τουρισμού

Alexander Zinell: Να πρωταγωνιστήσουμε στη διεθνή επανεκκίνηση του τουρισμού

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
FRAPORT GREECE

 

Καθώς βρισκόμαστε στην άρση των περιορισμών (lockdown) στην Ευρώπη και παρακολουθούμε την προσεκτική επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών, όλοι μας πλέον αποτελούμε μέρος ενός νέου κεφαλαίου για την τουριστική βιομηχανία. 

Βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανείπωτη και ανυπολόγιστη τραγωδία για την ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας προτεραιότητα είχε η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο, η πανδημία αποτελεί για όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους μια τεράστια απειλή, πόσω μάλλον για εμάς στον τομέα των αερομεταφορών. Όσο καλά θωρακισμένη και αν είναι μια εταιρεία, όσο σκληρά και αν έχει δουλέψει πάνω στα ενδεχόμενα χειρότερα σενάρια, οι προβλέψεις για την οικονομία, τον τουρισμό και την ταξιδιωτική κίνηση συνεχίζουν να είναι δυσοίωνες.

Στην περίπτωσή μας, μπορεί η επιβατική κίνηση να κατέρρευσε σε απόλυτο βαθμό, αλλά τα έργα μας –η δέσμευσή μας– για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων συνεχίστηκε παρά τα όποια εμπόδια. Ήδη τα έργα στα 10 από τα 14 αεροδρόμια έχουν ολοκληρωθεί.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Σήμερα, το περσινό ρεκόρ των 30 εκατ. επιβατών στα 14 αεροδρόμια  φαντάζει μακρινό. Ήταν μια επιτυχία την οποία κάναμε σε συνεργασία με όλο τον κλάδο, αλλά έχω την πεποίθηση ότι σε λίγα χρόνια όχι απλώς θα βρεθούμε ξανά εκεί, αλλά και θα την ξεπεράσουμε.

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ από την 1η Ιουλίου το ίδιο θα συμβεί και στα υπόλοιπα 13 αεροδρόμιά μας, στέλνοντας ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Ανεξαρτήτως της φετινής πορείας της επιβατικής κίνησης, η επόμενη μέρα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα. Μέσα από την   καθιέρωση σταθερών και ισχυρών συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, ώστε ο κάθε προορισμός να είναι ολοένα και πιο ελκυστικός και ανταγωνιστικός.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε στενά και παραγωγικά με όλους τους τοπικούς και κρατικούς φορείς για την προώθηση των 14 προορισμών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Πραγματοποιούμε τακτικές συναντήσεις και ανοιχτού κύκλου συζητήσεις με τους φορείς και τους οργανισμούς, με την τοπική διοίκηση, αλλά και τους πολίτες των περιοχών, ακούμε τις ιδέες και τις απόψεις τους και εργαζόμαστε πάνω σε όλα τα θέματα που τίθενται.

Πρωταρχικός μας στόχος για όλα τα αεροδρόμια που διαχειριζόμαστε είναι η άριστη ταξιδιωτική εμπειρία μέσα από τη διάθεση ασφαλών, σύγχρονων και φιλικών προς τους χρήστες υποδομών, και από τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουμε στα αεροδρόμια, αυτά  ήδη αντανακλούν θετικά το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Βέβαια, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, εκτός των  αεροδρομίων, το τουριστικό μέλλον ενός προορισμού κρίνεται και από την επάρκεια και την άρτια λειτουργία των υπόλοιπων υποδομών συνολικά σε κάθε προορισμό.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Θα ήθελα να κλείσω αναφέροντας ότι μας γεμίζει περηφάνια ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χειρίστηκαν το πρώτο στάδιο της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Είναι στο χέρι μας λοιπόν, έχοντας στείλει ένα πολύ θετικό μήνυμα διεθνώς, να αδράξουμε την ευκαιρία και το πλεονέκτημα που έχουμε ώστε να γίνουμε αρωγοί και πρωταγωνιστές στην επανεκκίνηση του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΚΟΠΟΣ Συντήρηση, λειτουργία,

διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη

14 αεροδρομίων στην Ελλάδα

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΙΔΡΥΣΗ 2015
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  600
ΜΕΤΟΧΟΙ Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide, Όμιλος Κοπελούζου, Ευρωπαϊκό Ταμείο 2020 Marguerite.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT