Απαντώντας στην ανατροπή του COVID-19 με προσαρμοστικότητα και ευελιξία

Απαντώντας στην ανατροπή του COVID-19 με προσαρμοστικότητα και ευελιξία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του COVID-19 είναι κλασικό παράδειγμα «ανατροπής» (disruption): Έφτασε απρόσμενα και ανέτρεψε την καθημερινότητά μας σε όλες τις εκφάνσεις, με καταιγιστικό και πρωτόγνωρο τρόπο. Και η άμεση αντίδραση, και στον χώρο της παιδείας, το lockdown. Στο Alba πήραμε άμεσα αποφάσεις για τη μεταφορά όλης της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και της λειτουργίας του οργανισμού από το αμφιθέατρο σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και από την εργασία στο γραφείο σε τηλεργασία, με γνώμονα:

  1. Την ασφάλεια και υγεία των φοιτητών και των συναδέλφων μας.
  2. Την απρόσκοπτη και άμεση συνέχιση της διαδικασίας μάθησης και ανάπτυξης των φοιτητών και στελεχών που παρακολουθούν τα προγράμματά μας.
  3. Τη διατήρηση των ακαδημαϊκών μας standards που χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια το Alba.
  4. Την ολιστική προσέγγιση για τη διαδικασία μάθησης και ανάπτυξης των φοιτητών μας με τη συνέχιση της παροχής του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρουμε, όπως υπηρεσίες καριέρας, πρακτική άσκηση, διασύνδεση με την αγορά εργασίας, κ.λπ.

Σε διάστημα 12 ημερών (17/03-26/03):

  1. Υιοθετήσαμε σε όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα, τα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών και τις δράσεις μάθησης του Alba την πλέον ενδεδειγμένη πλατφόρμα για την παροχή εκπαίδευσης εξ αποστάσεως με σύγχρονο τρόπο (synchronous) που είναι συμβατή με GDPR.
  2. Ενισχύσαμε την υποστήριξη της διαδικασίας μάθησης με σχετικό υλικό με ασύγχρονο τρόπο (asynchronous).
  3. Εφαρμόσαμε την αξιολόγηση των φοιτητών μας με εξετάσεις που διασφαλίζουν την ακαδημαϊκή ακεραιότητα με την πλέον ενδεδειγμένη πλατφόρμα που λειτουργεί με ΑΙ και είναι συμβατή με GDPR.
  4. Εμπλουτίσαμε περαιτέρω τη μάθηση των φοιτητών μας μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών με ξένα πανεπιστήμια, κάτι που γίνεται πιο προσιτό μέσω της εξ αποστάσεως μάθησης.
  5. Ενισχύσαμε τη συνεχή ανάπτυξη των φοιτητών μας μέσω των υπηρεσιών καριέρας και της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο μέσω της συμμετοχής των φοιτητών του Alba στο EFMD Virtual Career fair.

Η μεταφορά της εκπαίδευσης των φοιτητών και στελεχών που παρακολουθούν τα προγράμματα του Alba από το αμφιθέατρο σε μάθηση εξ αποστάσεως έχει προκλήσεις για όλους μας. Όμως η «ανατροπή» αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο τη διεθνή εμπειρία των φοιτητών μας και τις προοπτικές τους στην παγκόσμια αγορά, μιας και η τεχνολογία εκμηδενίζει τις αποστάσεις και καθιστά, μέσω των προγραμμάτων του Alba, τη συστηματική απόκτηση της γνώσης και τις επαγγελματικές προοπτικές στην παγκόσμια αγορά “one click away”. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή