Νίκος Λαβίδας: Παντρεύοντας τη φρεσκάδα μιας start-up με την οργάνωση μιας μεγάλης εταιρείας

Νίκος Λαβίδας: Παντρεύοντας τη φρεσκάδα μιας start-up με την οργάνωση μιας μεγάλης εταιρείας

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Upfield είναι μια καινούρια εταιρεία, η οποία φέτος τον Ιούλιο κλείνει 3 χρόνια παρουσίας, αλλά έχει στο χαρτοφυλάκιό της διαχρονικές και αγαπημένες μάρκες, όπως το Βιτάμ, το Άλτις και το Becel ProActiv.

Η ιδιαιτερότητα της Upfield ως νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι ότι έχει τη φιλοσοφία μιας start-up επιχείρησης, με φρέσκες ιδέες, αλλά ταυτόχρονα με τις υποδομές και την οργάνωση μιας παγκόσμιας εταιρείας. 

Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων φυτικής προέλευσης στον κόσμο, μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να κάνουν την επανάσταση στα φυτικά τρόφιμα, ακολουθώντας το όραμά μας για ένα «Καλύτερο μέλλον με βάση τη φυτική διατροφή».

ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Είναι, εξάλλου, εμφανής πλέον η στροφή όλο και περισσότερων ανθρώπων σε ένα μοντέλο διατροφής που περιλαμβάνει περισσότερα φυτικά τρόφιμα. Ταυτόχρονα, είναι πολλοί πλέον αυτοί που επιλέγουν συνειδητά φυτικά προϊόντα εναλλακτικά των αντίστοιχων ζωικών, είτε για λόγους υγείας είτε λόγω μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. 

Αυτό πρεσβεύoυμε κι εμείς στην Upfield, όπως είναι φανερό από το γεγονός της πρώτης κίνησης εξαγοράς που έγινε το 2020, με την ένταξη της Arivia. Η Arivia είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην κατηγορία των φυτικών τυριών σε παγκόσμιο επίπεδο με τα 100% vegan προϊόντα VIOLIFE, τα οποία παράγονται εδώ και 30 χρόνια στη Δράμα και εξάγονται σε πάνω από 60 χώρες στον κόσμο.

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 

Η επόμενη μέρα για εμάς, ως Upfield Ελλάδας & Κύπρου, έχοντας πλέον στην ευθύνη μας και όλες τις βαλκανικές χώρες, μας βρίσκει να ηγούμαστε της νέας τάσης για μια πιο φυτική διατροφή, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, στην αειφόρο ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως επενδύουμε στο ιστορικό εργοστάσιο στη Λεωφόρο Αθηνών-Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, το οποίο φέτος ξεπέρασε τα 100 χρόνια λειτουργίας, φροντίζοντας για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την ενδυνάμωση της παραγωγικής του δραστηριότητας. Παράλληλα, διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας σε όλες τις χώρες ευθύνης μας με νέα καινοτόμα προϊόντα, τόσο στην κατηγορία των φυτικών «τυριών» αλλά και του φυτικού «βουτύρου».

Ας μη γελιόμαστε, μπορεί η νομοθεσία να απαγορεύει να ονομάζονται τα φυτικά προϊόντα αυτά με τους όρους «τυρί», «γάλα» ή «βούτυρο», αλλά ο κόσμος αυθόρμητα έτσι θα τα ονομάσει. 

Τα φυτικά μη γαλακτοκομικά τρόφιμα, που είναι ήδη η πιο περιορισμένη νομοθετικά κατηγορία τροφίμων στην ΕΕ, πρέπει να λάβουν δίκαιη μεταχείριση από τη νομοθεσία, δεδομένου ότι οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερες γευστικές εναλλακτικές σε μη γαλακτοκομικά προϊόντα, θέλουν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά και συνειδητά επιλέγουν ένα φυτικό προϊόν εναλλακτικό του αντίστοιχου γαλακτοκομικού. Η μετάβαση σε μια διατροφή που βασίζεται σε περισσότερες επιλογές φυτικών τροφίμων είναι επιτακτική τόσο για την υγεία μας όσο και για τον πλανήτη.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Στην Upfield νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο, αλλά και τον πλανήτη, γι’ αυτό το όραμά μας είναι ένα «Καλύτερο μέλλον με βάση τη φυτική διατροφή». Είμαστε ο μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής και εμπορίας τροφίμων φυτικής προέλευσης στον κόσμο, όπως το Βιτάμ, το Άλτις, το Becel ProActiv και το Violife.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή