Οδυσσέας Αθανασίου: Ένα πρωτοποριακό έργο γίνεται πραγματικότητα

Οδυσσέας Αθανασίου: Ένα πρωτοποριακό έργο γίνεται πραγματικότητα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι χρόνια από την τελευταία πτήση από τον πρώην Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Ελληνικό είναι γεγονός. Με πίστη στο όραμά μας και το απαραίτητο πάθος, προχωράμε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στη χώρα μας. Ενός έργου που θα δώσει πνοή σε μια μεγάλη, αναξιοποίητη έκταση μέσα στην πόλη και θα την παραδώσει πίσω στους πολίτες.

Eξυπνη πόλη «15 λεπτών»

Το Ελληνικό είναι ένα πρωτοποριακό έργο για την Αθήνα και η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη σήμερα. Ένας μοναδικός χώρος από άποψη έκτασης, τοποθεσίας και φυσικής ομορφιάς μεταμορφώνεται σε μια πρότυπη, έξυπνη πόλη «15 λεπτών», σχεδιασμένη από τους κορυφαίους ειδικούς διεθνώς.

Στην καρδιά του βρίσκεται ένα μητροπολιτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό παράκτιο αστικό πάρκο στην Ευρώπη, και μια παραλία μήκους 1 χλμ. με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Γύρω τους θα αναπτυχθούν περιοχές με διακριτό χαρακτήρα, που συνδυάζουν κατοικίες, αγορά και γραφεία, άθληση και ψυχαγωγία, εκπαίδευση και πολιτισμό. Περιοχές τις οποίες θα κοσμούν εμβληματικά κτίρια, με την υπογραφή κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνώς. Κτίρια-τοπόσημα, τα οποία θα βάλουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη, αναδεικνύοντας το σύγχρονο, δυναμικό πρόσωπο της χώρας, που συνυπάρχει αρμονικά με την ιστορία και τον πολιτισμό χιλιάδων ετών.
Φιλοδοξία μας είναι το Ελληνικό να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης, έξυπνης αστικής διαβίωσης, θέτοντας νέα πρότυπα ποιότητας ζωής και εισάγοντας καινοτομίες που θα υιοθετηθούν ευρύτερα στη χώρα μας. Να εξελιχθεί σε έναν εμβληματικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο και σε ένα νέο σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο, που θα προσελκύσει νέους κατοίκους και τουλάχιστον 1.000.000 περισσότερους επισκέπτες ετησίως στην ελληνική πρωτεύουσα. Αλλά και σε ένα νέο εμπορικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό κέντρο που θα φιλοξενεί κορυφαίες εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Σύμβολο της νέας Ελλάδας

Το Ελληνικό ξεκινά σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από μια διπλή κρίση και κάνει αποφασιστικά βήματα προς ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας. Σε αυτή την πορεία, η Lamda Development θέλει να πρωτοστατήσει. Θέλουμε το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο της νέας σύγχρονης Ελλάδας, ένα έργο-ορόσημο που θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα επενδύσουμε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε επιμέρους έργα, από τις οικιστικές αναπτύξεις έως τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές που θα γίνουν πάνω σε δίκτυα 5G. Ήδη, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθούν τα πρώτα έργα και να ανακοινωθούν στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Υπολογίζουμε δε ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα φτάσουν τις 75.000.

Μια μεγάλη ευκαιρία

Το Ελληνικό είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Σε συνδυασμό με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν για την υλοποίηση κομβικών έργων για την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού μετά το πέρας της πανδημίας, θα δώσει το σήμα της αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας. Στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, που δημιουργεί νέο πλούτο, ποιοτικές θέσεις εργασίας και αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας, με τα οφέλη να διαχέονται σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις περιοχές, σε όλους τους πολίτες.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Η LAMDA Development, μέλος του Ομίλου ΛΑΤΣΗ, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την επένδυση και τη διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos), η Μαρίνα Φλοίσβου, καθώς και το έργο του Ελληνικού, η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή