Δημήτρης Σπυρίδης: Επενδύουμε σε επιστήμη και τεχνολογία με επίκεντρο τον ασθενή

Δημήτρης Σπυρίδης: Επενδύουμε σε επιστήμη και τεχνολογία με επίκεντρο τον ασθενή

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος που διανύουμε –ελπίζοντας ότι βαίνει ταχύτατα προς την ολοκλήρωσή της– μας έφερε όλους αντιμέτωπους με συνθήκες που ήταν πρωτόγνωρες και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Κι αν αυτή η διαπίστωση έχει γίνει πλέον λίγο-πολύ κλισέ, για τις επιχειρήσεις του χώρου της υγείας ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμη μεγαλύτερος και οι καταστάσεις πρωτοφανείς.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ιδιωτικά νοσοκομεία έπρεπε να εξασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους, με ταυτόχρονη προστασία των ασθενών και του προσωπικού τους από τους κινδύνους της πανδημίας. Ευρισκόμενοι στο μάτι του κυκλώνα, καταφέραμε όχι μόνο να συνεχίσουμε την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας, αλλά και να συμβάλουμε σημαντικά στην εκπόνηση και την υλοποίηση ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα σχεδίου συνεργασίας με το ελληνικό Δημόσιο.

Βλέποντας αχνά το τέλος αυτής της περιπέτειας, ο Όμιλος της Hellenic Healthcare μπορεί πλέον να είναι υπερήφανος για τα πεπραγμένα του τελευταίου διαστήματος. Από την πρώτη στιγμή της επέλασης της πανδημίας στη χώρα, σε συνεχή και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία με τους φορείς του ελληνικού Δημοσίου, βοηθήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καλύψει τις πρωτοφανείς ανάγκες που δημιουργήθηκαν –ιδιαίτερα κατά τα διαστήματα έξαρσης του κορωνοϊού– υποστηρίζοντας τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με κάθε τρόπο: συνεχής διάθεση πολυάριθμων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Ομίλου (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Creta InterClinic) εδώ και ενάμιση χρόνο, κλινών νοσηλείας για την υποστήριξη των ασθενών του Δημοσίου και ενός ολόκληρου νοσοκομείου (Λητώ) για νοσηλεία Covid-19 περιστατικών.

Ταυτόχρονα ωστόσο με τα παραπάνω, το Hellenic Healthcare Group δεν σταμάτησε, παρά τις δυσκολίες, να αναπτύσσεται και να επενδύει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε ανθρώπινο δυναμικό και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Έχοντας επενδύσει εδώ και λίγα χρόνια στην εξέλιξη σημαντικών ψηφιακών υπηρεσιών, όπως η εφαρμογή Digital Clinic και ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος, καταφέραμε με αφορμή τις νέες συνθήκες να φέρουμε γρήγορα σε επαφή τους ασθενείς μας με τις δυνατότητες χρήσης ιατρικών υπηρεσιών από την ευκολία και την ασφάλεια του σπιτιού τους. Έτσι σήμερα οι ασθενείς των νοσοκομείων του HHG έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο του ιατρικού τους αρχείου από το κινητό τους και τη δυνατότητα άμεσης επαφής με έμπειρο ιατρικό προσωπικό για την παροχή ιατρικών συμβουλών.
 
Οι παρακαταθήκες της πανδημίας

Η πανδημία άφησε δύο σημαντικές παρακαταθήκες στον τομέα της υγείας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Η πρώτη και προφανέστατη είναι η γενική στροφή προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, που τείνει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που λειτουργούμε καθημερινά και θα είναι οδηγός για την επόμενη μέρα σε όλους τους τομείς του επιχειρείν. Η δεύτερη είναι η πολύ θετική εμπειρία συνεργασίας των δύο πυλώνων του Εθνικού Συστήματος Υγείας –ιδιωτικού και δημοσίου– που απέδειξε ότι, όταν υπάρχει βούληση για συνεργασία και καλοπροαίρετη διάθεση, μπορούν να βρεθούν σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες συνεργασίας.

Η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Ο Όμιλός μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με επίκεντρο τον ασθενή, έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση ότι η επιτυχία των επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας κρίνεται από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συνεργατών, τη συνεχή επένδυση σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά, πλέον, και από την παροχή στους ασθενείς διευκολύνσεων και δυνατοτήτων που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία.     

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

To Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και ήδη έχει στο δυναμικό του έξι μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή