Μάρι Δασκαλαντωνάκη: Η Ελλάδα τουριστικά παραμένει πολύ ισχυρή

Μάρι Δασκαλαντωνάκη: Η Ελλάδα τουριστικά παραμένει πολύ ισχυρή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα έχουμε πλέον το καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν εργαστεί πιο σκληρά από ποτέ, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών και τις διακοπές τους.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Οι προοπτικές για τον Τουρισμό θα μπορούσαν να είναι καλύτερες φέτος στη χώρα μας, αλλά από τα μέσα Μαΐου στο μικροσκόπιο βρίσκεται η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δημιουργεί σημαντικά θέματα και χρειάζεται ευέλικτη στρατηγική για να αντιμετωπιστεί και να συνεχίσουμε να δεχόμαστε τουρίστες στη χώρα μας με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει εμβολιασμός όλων και πρωτίστως των εργαζομένων στον κλάδο. Στη Grecotel υλοποιούμε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά της covid 19 με εθελοντικές ομάδες δράσης σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες. Και βέβαια αυστηρή τήρηση των μέτρων. Όπως και πέρυσι εφαρμόζουμε στα ξενοδοχεία μας την επιτυχημένη λειτουργία Stay Safe Protocol για ασφαλές κι ελεύθερο καλοκαίρι.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 25 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Κοιτώντας ωστόσο πέραν από την πανδημία είμαστε αισιόδοξοι πως έρχονται πολύ καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό τουρισμό. Ολοκληρώσαμε την υλοποίηση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού, επέκτασης και αναβάθμισης των ξενοδοχείων μας ύψους 25 εκατ. ευρώ παρουσιάζoντας, μεταξύ άλλων, δυο εντυπωσιακές μονάδες από τις καλύτερες της Μεσογείου: τα Grecotel White Palace και Grecotel Corfu Imperial.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΚΕΚΥΡΑ

Πρόσφατα ανακοινώσαμε την ολοκλήρωση εξαγοράς 5 ξενοδοχειακών μονάδων έναντι συνολικού τιμήματος 61 εκατ. ευρώ σε Μύκονο και Κέρκυρα, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών που η προσθήκη τους αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το επιχειρηματικό μας πλάνο αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του τουρισμού ως ρεαλιστικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας. Η πανδημία θα περάσει. Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με εικονικές επισκέψεις μέσω της τεχνολογίας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Από τα 40 ξενοδοχεία μας έχουμε ήδη ανοίξει την συντριπτική πλειοψηφία και συνεχίζουμε στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες, τους εργαζόμενους μας, την εθνική οικονομία και προσφέροντας ό,τι καλύτερο στους φιλοξενούμενους μας, Έλληνες και ξένους. Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί άλλωστε η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία.
Η Ελλάδα τουριστικά είναι ισχυρή – πολύ ισχυρή. Διαθέτει ενισχυμένο brand, ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων, επιχειρηματίες και εργαζόμενους προικισμένους με το DNA της Φιλοξενίας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Όμιλος Grecotel, πρωτοπόρος και ηγέτης του ελληνικού τουρισμού, διαχειρίζεται 40 μονάδες 4 & 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα. Έχει δυναμικότητα 6.500 δωματίων (17.000 κλίνες) και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς (ICAP 2019).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή