Ευθύμιος Μπουλούτας: Οι βάσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

Ευθύμιος Μπουλούτας: Οι βάσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα της πανδημικής κρίσης φέρνει τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για την οικονομία και τη σύγχρονη επιχειρηματική Ελλάδα. Καθώς η οικονομία εξέρχεται από μια μακρά περίοδο ύφεσης και στασιμότητας, δημιουργούνται οι συνθήκες για μια έντονα αναπτυξιακή πορεία στα αμέσως επόμενα χρόνια. Η επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης απαιτεί ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο ευθυγραμμισμένο με τις σύγχρονες τάσεις της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης, τον προσανατολισμό στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με περιβαλλοντική ευαισθησία, περισσότερη εξωστρέφεια και επιχειρησιακή ευελιξία, ώστε να αδράξουμε τόσο ως χώρα όσο και ως εταιρεία τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Η αναπτυξιακή προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Απολιγνιτοποίησης και των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων δημιουργεί ένα ευνοϊκό μακρο-οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα και ειδικά για τους κλάδους πράσινης ανάπτυξης και κατασκευών, στους οποίους η ΕΛΛΑΚΤΩΡ οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της, στην τεχνογνωσία της σε σύνθετα έργα και στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της.
 
Βέλτιστες πρακτικές

Μετά την πρόσφατη βελτιστοποίηση του ισολογισμού της, ο τομέας των υποδομών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ γυρίζει σελίδα και θα αποκριθεί στην άμεση ανάγκη επανασχεδιασμού των οδικών, υδάτινων και τηλεπικοινωνιακών δικτύων με την αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών, καινοτόμων βιώσιμων τεχνικών, φιλικών προς το περιβάλλον. Οι επενδύσεις στον τομέα των υποδομών στην Ελλάδα τα προηγούμενα δέκα χρόνια (2009-2019) κινήθηκαν σε μέσο ετήσιο ποσοστό 1,1% ως προς το ΑΕΠ, παρουσιάζοντας σημαντική υστέρηση από τον ευρωπαϊκό αντίστοιχο μέσο όρο του 2,1%. Τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία ώστε η χώρα να κλείσει τη διαφορά, να ολοκληρώσει τις υποδομές της με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη, αλλά και να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη.

Εναρμονισμένος με το όραμα της Παγκόσμιας Ενεργειακής Μετάβασης έως το 2030 αλλά και τους περιβαλλοντικούς στόχους της χώρας, ο Ομιλος έχει ήδη δρομολογήσει επενδύσεις για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με στρατηγικούς συμμάχους διεθνείς πρωταγωνιστές του ενεργειακού κλάδου. Απώτερη επιδίωξη να συνδράμει στην απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής και να διασφαλίσει την πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια για όλους. Παράλληλα ο Ομιλος δρομολογεί σειρά νέων επενδύσεων στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και λυμάτων και στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.

Η περίοδος που ξεκινά, παρά την παρατεταμένη κρίση των προηγούμενων ετών, βρίσκει την Ελλάδα πιο έτοιμη από ποτέ να αδράξει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και επιχειρησιακά ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής χώρας.
 
Δέσμευση στους στόχους μας

Στον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συνεχίσουμε, με ευθύνη και δέσμευση στους στόχους μας, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ποιότητα των έργων μας και την ανταγωνιστική τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θετικές προοπτικές των κλάδων δραστηριοτήτων μας, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζομένους στον Ομιλο και τους μετόχους μας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Με 70 χρόνια εμπειρίας, ο Ομιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ο μεγαλύτερος Ομιλος υποδομών στην Ελλάδα, με διεθνή παρουσία και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς της κατασκευής, των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος, των ΑΠΕ και της ανάπτυξης ακινήτων. Με δραστηριότητες σε 30 χώρες και περίπου 6.000 εργαζομένους, ο Ομιλος δίνει ζωή σε έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή