Γεώργιος Στάσσης: Έτοιμοι να κερδίσουμε το στοίχημα της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

Γεώργιος Στάσσης: Έτοιμοι να κερδίσουμε το στοίχημα της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζοφερή περίοδος της πανδημίας φαίνεται να κλείνει με τη βοήθεια της επιστήμης και να δίνει τη σκυτάλη σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή για όλη την ανθρωπότητα. Η εμπειρία που συλλέξαμε τον τελευταίο χρόνο πρέπει να αποτελέσει εφόδιο για την επόμενη ημέρα και αφετηρία, ώστε να επαναξιολογήσουμε τις ιεραρχήσεις και τις μεθόδους λειτουργίας μας. Και να λάβουμε τις αποφάσεις εκείνες που πραγματικά θα απελευθερώσουν το ελατήριο της ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται.

Η συγκυρία φαίνεται θετική. Η ψυχολογία βελτιώνεται. Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ δίνει τους αναγκαίους πόρους για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ώθηση σε τομείς με μεγάλο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή.

Σε αυτή τη νέα εποχή ο κλάδος της ενέργειας θα είναι πρωταγωνιστής. Η πράσινη ανάπτυξη θα απορροφήσει σημαντικό μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης, με μεγάλες επενδύσεις, κυρίως στον χώρο των Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας.
 
Εμπιστοσύνη των επενδυτών

Η ΔΕΗ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Όχι μόνο λόγω του μεγέθους και του μεγάλου ιστορικού αποτυπώματός της, αλλά επειδή έχει και η ίδια αλλάξει.

Η ΔΕΗ πλέον πατάει γερά στα πόδια της. Από ζημιογόνος έγινε κερδοφόρα. Από τον υπαρκτό κίνδυνο επιβίωσής της στις αρχές του 2019, σήμερα κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών με συνεχείς αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους και με θεαματική αύξηση της κεφαλαιοποίησης και της αξίας της μετοχής της.

Πριν από λίγες εβδομάδες η ΔΕΗ εξέδωσε το πρώτο στην Ευρώπη ομόλογο με ρήτρα αειφορίας και δεσμεύτηκε για μείωση 40% των εκπομπών CO2 μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στο σχέδιο για την αναγέννησή της και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται.

Με το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης η ΔΕΗ βάζει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας και συμβάλλει στη δίκαιη μετάβαση ολόκληρων περιοχών της χώρας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Με μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ, σε συνεργασία με παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς, αλλάζει το ενεργειακό της μείγμα και γίνεται ηγέτιδα εταιρεία σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναζητά ευκαιρίες επέκτασης ιδίως στις βαλκανικές χώρες.

Εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, ώστε η δική της αναγέννηση να έχει αντίκτυπο στον καταναλωτή. Με νέα εκπτωτικά πακέτα, ανακαινισμένα καταστήματα σε όλη τη χώρα και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Με αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλους τους καταναλωτές. Με δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που επιβεβαιώνουν τη δυνατή σχέση της με την ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα προωθεί καινοτόμες δράσεις όπως η Ηλεκτροκίνηση, αναπτύσσοντας ήδη το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσιων φορτιστών, αλλά και μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών για τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Success story για τη χώρα

Μέσα σε ενάμιση χρόνο η ΔΕΗ από μεγάλος ασθενής της ελληνικής οικονομίας γίνεται ένα success story για τη χώρα. Σήμερα, στην αφετηρία μιας νέας εποχής είναι έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 με στόχο τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας. Είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, με 6 εκατ. πελάτες. Διαθέτει 11 GW παραγωγικού δυναμικού με θερμικούς, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις ΑΠΕ. Έχει στην κυριότητά της το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, διαχειριστής του οποίου είναι η θυγατρική εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή