Μιχάλης Τσαμάζ: Διαμορφώνοντας το αύριο με την τεχνολογία

Μιχάλης Τσαμάζ: Διαμορφώνοντας το αύριο με την τεχνολογία

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες προσπαθούμε ακόμα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να χτίσουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία στη μετά COVID εποχή. Πρωταγωνιστής και αυτής της εποχής θα είναι η τεχνολογία.

Εν μέσω πανδημίας, έγινε ξεκάθαρο σε όλους πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το «όχημα» για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κάθε είδους απότομη αλλαγή, κάθε είδους disruption. Έγινε ξεκάθαρο ότι οι προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και οι σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά της, η πολιτεία βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, υλοποιώντας μεγάλα έργα, που αλλάζουν ριζικά τη σχέση του πολίτη με το δημόσιο, και προχωρώντας σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα βοηθήσουν σημαντικά τόσο το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν και οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες. Η εποχή της εσωστρέφειας και της άμυνας πρέπει να λάβει τέλος. Τώρα είναι η ευκαιρία να επενδύσουν, να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους, να βγουν μπροστά. 

Τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό αύριο, προσανατολισμένο στην ανάπτυξη. 

ENABLER ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σε αυτή την προσπάθεια κράτους και επιχειρήσεων, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει καθοριστικό ρόλο. Είναι enabler και επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όραμά μας για την επόμενη δεκαετία, ως κορυφαίου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, είναι να οδηγήσουμε τη χώρα στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτόν, επενδύουμε δυναμικά, πάνω από 5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία και άλλα 2 δισ. ευρώ έως το 2024, για υπερσύγχρονα δίκτυα. Αξιοποιώντας τις υποδομές μας και την τεχνογνωσία μας σε μεγάλα έργα ICT, όπως η άυλη συνταγoγράφηση, χτίζουμε συστηματικά τις βάσεις στις οποίες θα στηριχθεί η ανάκαμψη της χώρας.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το στοίχημα για την ανάπτυξη είναι να είναι βιώσιμη. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε, κάθε στρατηγικό πλάνο που σχεδιάζουμε, πρέπει πρώτα απ’ όλα να διασφαλίζει ότι αυτός ο κόσμος θα έχει μέλλον.

Στον Όμιλο ΟΤΕ, τα κριτήρια ESG, τα οποία αποδεικνύουν τις θετικές επιδόσεις μας σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης, έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις λειτουργίες μας. Λειτουργούμε και επενδύουμε με γνώμονα το περιβάλλον. Το 2020, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Όμιλο στην Ελλάδα προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, μέσω πράσινων πιστοποιητικών. Λειτουργούμε όμως με γνώμονα και την κοινωνική συνεισφορά. Επενδύουμε σε έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην ισότιμη ενσωμάτωση όλων στην ψηφιακή εποχή.

Αν μας έμαθε κάτι η πανδημία, είναι ότι το disruption μπορεί να έρθει από παντού και μας αφορά όλους. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ως βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον με την τεχνολογία.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Με επενδύσεις σχεδόν 5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία και επιπλέον 2 δισ. ευρώ έως το 2024 είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στη χώρα. Προσφέρει ευρεία γκάμα υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή