Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Αποδείξαμε ότι είμαστε υπεύθυνοι, ευέλικτοι και αποτελεσματικοί

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου: Αποδείξαμε ότι είμαστε υπεύθυνοι, ευέλικτοι και αποτελεσματικοί

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ κι έναν χρόνο, η υγειονομική κρίση έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Σήμερα, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι, η κοινωνία και οι επιχειρήσεις έχουν ανασυντάξει τις δυνάμεις τους και η κανονικότητα επιστρέφει. Είναι ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, φροντίζοντας ώστε όλα όσα έχουμε διδαχθεί να μεταφραστούν σε ανάπτυξη και εξέλιξη.

Αξία έχει να βλέπουμε την επόμενη ημέρα

Όλο αυτό το διάστημα, οι επιχειρήσεις της χώρας έχουν επικεντρωθεί στη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η επόμενη ημέρα οικοδομείται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα. Η κατάσταση έχει αποδείξει ότι απαιτούνται ευελιξία και προσαρμοστικότητα, χαρακτηριστικά που διαθέτει η Eurolife FFH και μας βοήθησαν να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, να στηρίξουμε την κοινωνία, να διατηρήσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία μας.

Για την ασφαλιστική αγορά, η ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εμπειρία του πελάτη και του συνεργάτη είναι που θα κάνει τις εταιρείες να ξεχωρίσουν. Ο κλάδος μας είναι πολύπλοκος για τον καταναλωτή, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να καινοτομούμε συνεχώς. Η ανθρώπινη επαφή παραμένει αναντικατάστατη, ωστόσο με την τεχνολογία φτάνουμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά στους ασφαλισμένους.

Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, καθώς τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν αντιληφθεί τι λειτούργησε σωστά και τι χρειάζεται να γίνει στο εξής, για να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εγχώρια αγορά. Η ανάκαμψη έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την επακόλουθη αύξηση της ζήτησης. Ήδη έχουμε παρατηρήσει μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλιστικών προϊόντων, όπως αυτά που σχετίζονται με την υγεία και τη σύνταξη.

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν την αξία ενός ασφαλιστικού προγράμματος, κάτι που ενισχύθηκε σημαντικά από την υγειονομική κρίση. Ο ασφαλιστικός κλάδος είχε, έχει και δημιουργεί νέες καλύψεις που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις, υπό μία βασική προϋπόθεση: ότι για να καλύπτεσαι πρέπει να είσαι ασφαλισμένος· και σε κάποιες περιπτώσεις, για να είσαι ασφαλισμένος, πρέπει να υποστηριχθείς από την πολιτεία με τα ανάλογα κίνητρα. Στην Ελλάδα παραμένουμε επικίνδυνα ανασφάλιστοι. Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία με το κράτος, καθώς με 17,5 δισ. αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή στην Ελλάδα.

Αξία έχει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις

Ως χώρα αποδείξαμε ότι είμαστε υπεύθυνοι. Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις εξελίξεις και οι επιχειρήσεις αντιλήφθηκαν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες. Τα σημαντικά μαθήματα και οι γνώσεις που πήραμε δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιταχύνθηκε θα πρέπει να συνεχιστεί, δημιουργώντας νέες προοπτικές. Ο στόχος είναι να έχουμε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων, στην παραγωγικότητα και στο ενεργειακό αποτύπωμα.

Είμαστε ήδη σε ένα πολύ καλό σημείο και είναι στο χέρι καθενός από εμάς να γίνουμε καταλύτης θετικών αλλαγών που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd., σχεδιάζει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Κατέχει ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά, επιτυγχάνει σταθερά ισχυρή κερδοφορία και διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ώστε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή