Βασίλης Ψάλτης: Δίπλα σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στο Αύριο

Βασίλης Ψάλτης: Δίπλα σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στο Αύριο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα – μέλος της Ε.Ε. η οποία όχι μόνον εγκλωβίστηκε επί δυσανάλογα μακρύ χρόνο στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 2008 αλλά κλήθηκε, ακριβώς στη φάση επιστροφής της προς την ανάπτυξη, να διαχειριστεί και τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης εξαιτίας του COVID-19.

Κι όμως, η πατρίδα μας έχει, πλέον, τη μοναδική ευκαιρία για να επιτύχει τον οικονομικό, τεχνολογικό και θεσμικό μετασχηματισμό της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, κλείνοντας παράλληλα και το επενδυτικό κενό της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και διαρθρωτικά ταμεία, συνολικού ύψους Ευρώ 72 δισ., λειτουργεί ως ένα «πακέτο Μάρσαλ» της γενιάς μας και, παράλληλα, έρχεται σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η πανδημία επιτάχυνε τη στροφή προς την ψηφιακή οικονομία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ταχείς ρυθμούς μετασχηματισμού.
 
Τομή με το παρελθόν

Οι προϋποθέσεις επιτυχίας υπάρχουν, αρκεί, όλοι μας Πολιτεία, Επιχειρήσεις, Πολίτες, να επιλέξουμε μία ουσιαστική τομή με το παρελθόν, μια ριζική αλλαγή προσανατολισμού, εγκαταλείποντας το καταναλωτικό πρότυπο του χθες και δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την παραγωγή.

Ειδικά οι τράπεζες, πρέπει να εστιάσουμε ενεργά στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Με ορθολογική αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων και δανεισμό που δεν στοχεύει στην κατανάλωση, επιδιώκουμε τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, θέσεις μόνιμης απασχόλησης και διάχυση της ανάπτυξης στο κοινωνικό σύνολο. Την ίδια στιγμή, καλούμαστε να αναλάβουμε το ρόλο του στρατηγικού εταίρου και συμβούλου έναντι των μικρότερων ελληνικών επιχειρήσεων, επιχειρώντας την υπέρβαση των αιτιών που τις αποθαρρύνουν από τη διεκδίκηση τραπεζικών πιστώσεων.

Στην Alpha Bank έχουμε τη γνώση, τις ιδέες και το εξειδικευμένο προσωπικό να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος, αλλά και τις εταιρικές διαδικασίες, που θα τους επιτρέψουν να επιδείξουν εξωστρέφεια και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον νέο οικονομικό κύκλο που ανοίγει. Η επιχειρηματικότητα αυτή, που επιδιώκει να υπερβεί τις αγκυλώσεις του παρελθόντος προκειμένου να εφαρμόσει σύγχρονα μοντέλα εταιρικής διακυβέρνησης, να αξιοποιήσει επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες οικονομικές μονάδες για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και, τελικά, να διαμορφώσει αξιόπιστα επιχειρησιακά σχέδια, αποτελεί το βασικό μας εταίρο στον κοινό στόχο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα

Η πρόσφατη, επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ μας επιτρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στη χρηματοδοτική στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θέτοντας στη διάθεσή της όχι μόνον τους χρηματοδοτικούς πόρους, αλλά και την υψηλή μας εξειδίκευση, προσφέροντας λύσεις «στα μέτρα» και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Αυτή είναι και η προϋπόθεση επανασύνδεσης με την κοινωνία, μιας τράπεζας, όπως η Alpha Bank, που φιλοδοξεί να έχει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και να καταστεί πυλώνας προσέλκυσης και ανάπτυξης ταλέντου και, τελικά, εταίρος αλλαγής, δίπλα σε εκείνους που θέλουν να προχωρήσουν, που τολμούν να θέσουν στόχους και να τους συνδέσουν με νέες ευκαιρίες και συνεργασίες.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 από τον Ιωάννη Φ. Κωστόπουλο. Σήμερα δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία, Λουξεμβούργο και Μεγάλη Βρετανία, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Απασχολεί διεθνώς περισσότερους από 10.500 εργαζόμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή