ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015 που θα προτείνει Τσίπρα – Ζάεφ για το βραβείο

Στην Αθήνα η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015 που θα προτείνει Τσίπρα – Ζάεφ για το βραβείο

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), παρουσίασε σήμερα, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Μάλιστα, η  Wided Bouchamaoui θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει την πρωτοβουλία.

Η Νομπελίστρια, μιλώντας στην εκδήλωση, σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει πως οι δύο χώρες μπόρεσαν να διαπραγματευτούν και να καταλήξουν σε συμφωνία και υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την ίδια να προτείνει τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

«Η υποψηφιότητα δεν αφορά προσωπικά τον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά όλους τους πολίτες. Πρόκειται για ένα μοντέλο διαλόγου και ευημερίας. Πιστεύω πραγματικά ότι η "Μακεδονία" – ή πρέπει να πω η Βόρεια Μακεδονία – και η Ελλάδα θα κερδίσουν το Βραβείο Νόμπελ και αυτό θα δείξει στον κόσμο ότι τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν με συμφωνία. Από την στιγμή που θα κυρωθεί, η Συμφωνία θα αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι ο διάλογος είναι δυνατός», είπε η Bouchamaou. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, Νάνο Ρούζιν είπε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ κατάφεραν να βγουν από το μοντέλο των Βαλκάνιων πολιτικών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία να προταθούν οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ ως υποψήφιοι για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης θα λάβει μεγάλη υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ