Ξεκαθαρίζει το εκλογικό «τοπίο» στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκαθαρίζει το εκλογικό «τοπίο» στην Κεντρική Μακεδονία

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμπληρωθεί το «παζλ» των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους δήμους έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το «τοπίο», εντούτοις βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις οι οποίες αφορούν είτε ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων είτε τη στήριξη των ήδη γνωστών από κάποιο κόμμα.

Στον Δήμο Βέροιας, την ανανέωση της θητείας του θα επιδιώξει ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ επίσης υποψήφιοι για τη δημαρχία θα είναι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαγιάννης, ο Αντώνης Μαρκουλής, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μελιόπουλος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, ο πρόεδρος των αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Παύλος Παυλίδης και η προερχόμενη από τη Ν.Δ. Γεωργία Μπατσαρά.

Στον Δήμο Νάουσας, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης ο οποίος εξελέγη ως ανεξάρτητος, ο καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Καρανικόλας, που προέρχεται από τη Ν.Δ., καθώς και η ανεξάρτητη Ιλια Ιωσηφίδου.

Στον Δήμο Κιλκίς, σημειώνεται πληθώρα υποψηφιοτήτων. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Από τον συνδυασμό του, όμως, υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος έχει και την επίσημη στήριξη της Ν.Δ., καθώς και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης. Επίσης, τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο πρόεδρος του τοπικού επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με τη Ν.Δ., καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Επιπλέον, «ακούγονται» τα ονόματα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μιχαηλίδη, του αντιδημάρχου Αντώνη Μανουσαρίδη, του Χριστόφορου Πιπερίδη, καθώς και του πρώην αντιδημάρχου Θεόδωρου Βαφειάδη.

Στον Δήμο Παιονίας, η μόνη υποψηφιότητα που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή είναι του νυν δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. και θεωρείται «φαβορί».

Στον Δήμο Εδεσσας, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσεπκεντζής, αλλά και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Ρυσάφης, ενώ άγνωστο είναι αν θα θέσει τελικώς υποψηφιότητα η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Ταμβίσκου.

Στον Δήμο Πέλλας, και πάλι υποψήφιος θα είναι υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ αντίπαλοί του μέχρι στιγμής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Καστερίδης, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, η στηριζόμενη από το ΚΚΕ Ολυμπία Παπαδοπούλου και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και καρδιολόγος Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι αναπληρωτής διοικητής της 4ης Υγιειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή