ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Μαλέλης: Η πόλωση που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο

Στ. Μαλέλης: Η πόλωση που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί» αναφέρει σε tweet του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, στον απόηχο των χθεσινών του δηλώσεων. «Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο» προσθέτει.

Ο κ. Μαλέλης σημειώνει ότι τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και καταλήγει λέγοντας «τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους και όχι για την υπέρβαση της κρίσης».

Η επίμαχη δήλωση και οι αντιδράσεις

Γ κ. Μαλέλης είχε δηλώσει στον  στον ραδιοσταθμό Νews 24/7 πως το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία». 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς έσπευσε να σχολιάσει τη δήλωση λέγοντας: «Καλωσορίζω κάθε άποψη – και αυτή του κ. Μαλέλη – που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ».

Μάλιστα, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι στελέχη του προοδευτικού φάσματος «αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση». 

Το σημερινό tweet του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ήρθε ως απάντηση στον Νίκο Παππά.