Δ. Κουτσούμπας: Συμφωνία κατά παραγγελία των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε.

Δ. Κουτσούμπας: Συμφωνία κατά παραγγελία των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα «σε όσους νιώθουν ακόμα αριστεροί» να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με τη συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και στους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ναι στην ειρήνη, στη φιλία, στην αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό», σημείωνε ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που ο κ.Τσίπρας εξαπέλυε επίθεση από το βήμα της Βουλής στο ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανταπέδιδε τα πυρά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά τη συμφωνία των Πρεσπών με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της Ε.Ε., του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια».

Παράλληλα, εξηγώντας το «όχι» του ΚΚΕ σημείωνε πως είναι «όχι» στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., στον αλυτρωτισμό και στον εθνικισμό. Επιπλέον, αποδομώντας τα περί λύσης που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι κατάφερε να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα χρόνων, καθώς η «συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση, διότι καμία λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευθεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα», κατηγορώντας τελικά την κυβέρνηση πως βασικό κίνητρο είναι «η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην Ε.Ε.». Λίγη ώρα μετά, ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως προχώρησε στη συμφωνία «κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή