Προειδοποίηση Καμμένου για την Κ.Ο. ΑΝΕΛ

Προειδοποίηση Καμμένου για την Κ.Ο. ΑΝΕΛ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυε χθες ο Πάνος Καμμένος, την ημέρα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια χωρίς ο ίδιος να είναι μέλος του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως στο παρασκήνιο εξελίσσεται ένα σκληρό μπρα ντε φερ με φόντο τη διάλυση ή όχι της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε χθες πως υπάρχει «στημένο κόλπο» για τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, στο οποίο «ο κ. Βούτσης είναι μέσα 100% και το αν είναι ο κ. Τσίπρας θα φανεί».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ουσιαστικά, η διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ βρίσκεται 100% στα χέρια του πρωθυπουργού. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει προαναγγείλει πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει παραδώσει, όπως έχει πει, την έδρα του, η οποία περνάει στον –επίσης εκτός ΑΝΕΛ– Τέρενς Κουίκ. Τα πάντα εξαρτώνται από τη συνεννόηση την οποία θα κάνει ο «νεοεκλεγείς» βουλευτής κ. Κουίκ με τον πρωθυπουργό.

Αν προτιμήσει να κρατήσει την έδρα του και να περάσει ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα εισέλθουμε πλέον σε τροχιά κανονικού πολέμου μεταξύ των δύο πρώην εταίρων. Ο κ. Καμμένος το είπε ευθέως πως σε τέτοια περίπτωση «η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή», προσθέτοντας τη χαρακτηριστική φράση «Γαία πυρί μειχθήτω». Η άλλη επιλογή είναι ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον κ. Κουίκ να ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Παπαχριστόπουλου και να παραιτηθεί και αυτός από την έδρα του, η οποία θα περάσει στη δεύτερη επιλαχούσα Ελένη Σκλαβενίτη, και η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα παραμείνει στον «μαγικό αριθμό» πέντε. Πλέον τα πάντα είναι θέμα στρατηγικής επιλογής του κ. Τσίπρα, σε μια στιγμή που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήδη αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή