Βαρουφάκης: Ο Π. Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή το 2015

Βαρουφάκης: Ο Π. Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή το 2015

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απάντησε στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήτα «υπάλληλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης, «ο Πάνος Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή το 2015, και ισχυριζόταν πως θα βρει λύση με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ σχολιάζοντας την κατηγορία περί υπαλλήλου του Σόιμπλε είπε: «Μόνον σε εναλλακτικό σύμπαν μπορούσε να είχε γίνει κάτι τέτοιο. Ο Γερμανός πρώην ομόλογός μου θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο».

«Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά», σχολίασε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι το 2015 ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλά να τον αφήσουν να «χαίρεται» την θέση του υπουργού Άμυνας.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι αυτός έδιωξε τον κ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία της οικονομίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους, δηλώνοντας βέβαιος πως θα γίνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή