Τσίπρας σε εφοπλιστές: Θεσπίσαμε μια μόνιμη συμφωνία εθελοντικού χαρακτήρα

Τσίπρας σε εφοπλιστές: Θεσπίσαμε μια μόνιμη συμφωνία εθελοντικού χαρακτήρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα της κυβέρνησης να θεσπίσουμε μια μόνιμη συμφωνία. Εθελοντικού χαρακτήρα συμφωνία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του «Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει οποιαδήποτε συνεισφορά. Εντούτοις, το γεγονός ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση, συνεπώς, της δημοσιονομικής μας ικανότητας σηματοδοτεί την εθνική ευθύνη που συμμερίζεστε να βγούμε από την κρίση. Η κρίση βέβαια ήταν πολυετής. Οι επιπτώσεις, η αλήθεια είναι, ότι δεν ήταν για όλους το ίδιο».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που «μπορούμε πια να αισιοδοξούμε και άρα το γεγονός ότι εσείς δεν αντιλαμβάνεστε τη συμβολή σας ως μια ad hoc συμβολή, αλλά δεχτήκατε να μπείτε σε έναν διάλογο ώστε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία μέσα από την οποία υπάρχει ένα σταθερό ποσοστό επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σας σε ελληνόκτητα πλοία».

Εξήγησε ότι «αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε«.

Τέλος, ευαρίστησε τους εφοπλιστές καθώς όπως είπε, «όλοι αντιλαμβάνονται πως αποτελεί αίσθηση της συλλογικής ευθύνης απέναντι στην προσπάθειά μας να βγούμε από την κρίση. Από εκεί και πέρα, όλοι επίσης πρέπει να αντιληφθούμε ότι έξοδος από την κρίση σημαίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες στο επιχειρείν για όλους. Και με μεγαλύτερες δυνατότητες. Η ανάκαμψη της οικονομίας θα δώσει τη δυνατότητα να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Αυτό αφορά όλους τους κλάδους και βεβαίως, πρωτίστως, και τους κλάδους στους οποίους έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Και στη διεθνή σκηνή, ο ναυτιλιακός κλάδος είναι ένας από τους κλάδους όπου μπορούμε να υπολογίζουμε».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή