Απάντηση σε Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία

Απάντηση σε Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 62.000 μέλη, τα οποία συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου, απαντά το Κίνημα Αλλαγής στο «προοδευτικό μέτωπο» του Αλ. Τσίπρα. Οπως σημείωναν κομματικές πηγές στην «Κ», πρόκειται για έναν αριθμό ιδιαίτερα μεγάλο για μια αμιγώς εσωκομματική διαδικασία, η οποία αποτυπώνει πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει χάσει τη δυναμική του, όπως θέλει να παρουσιάζει η Κουμουνδούρου. «Η μαζική συμμετοχή είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση στην επίθεση που δέχεται η παράταξή μας», σχολίασε σχετικά ο γραμματέας της Κ.Ε. του κινήματος Μαν. Χριστοδουλάκης.

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά συνεχίζει την προσωπική κινητικότητα. Σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στο Μάτι. Αρκετούς μήνες μετά την τραγωδία στην Ανατ. Αττική με την εκατόμβη νεκρών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να αναδείξει εν τοις πράγμασι πως το κόμμα της δεν ξεχνά όσα συνέβησαν και, πλην των πολιτικών ευθυνών, αναζητεί να δει από κοντά την κατάσταση της περιοχής. Παράλληλα, εντός του Μαρτίου σχεδιάζεται από το ΚΙΝΑΛ εκδήλωση για την άνοδο της Ακροδεξιάς. Μπορεί ακόμα να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες, το θέμα ωστόσο της εκδήλωσης δείχνει πως η Χαρ. Τρικούπη δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλεί τα περί «προοδευτικού μετώπου».

Συγχρόνως και ενώ ο πόλεμος μεταξύ ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να «διατηρεί το προνόμιο» των προσωπικών επιλογών. Και τούτο λέγεται, καθώς παρά το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα της Χαρ. Τρικούπη πνέει μένεα εναντίον του προέδρου της ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, καθώς θεωρεί πως «αβαντάρει» το αφήγημα Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός τον συνάντησε χθες το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο κ. Παπανδρέου δεν παρέστη χθες στην εκδήλωση που συμμετείχε ο κ. Μπούλμαν, με ομιλητή τον κ. Τσίπρα, σε μια ένδειξη καλής θέλησης έναντι των επιλογών του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Π. Χρηστίδης, θέλοντας να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα την Κουμουνδούρου, αναφέρθηκε χθες στο σενάριο συνεργασίας… Ν.Δ. με ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, πως το κόμμα του «δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή