Μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα κατά του μπούλινγκ έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook μία φωτογραφία με κεντρικό μήνυμα τη φράση «Stop bullying» και τα εξής σημεία:

– Σύνταξη και εφαρμογή Σχολικών Κανονισμών με κάθε σχολική μονάδα, με τη συμμετοχή και των μαθητών.

– Εμπλουτισμός της ύλης με διδακτικές ενότητες σχετικές με δικαιώματα, ευθύνες και τις κοινωνικές σχέσεις των μαθητών.

– Καθιέρωση του θεσμού του «Δάσκαλου/Καθηγητή Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα απευθύνονται οι μαθητές για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

– Προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών στον σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων κατά τη χρήση του διαδικτύου και στην αποφυγή της άσκησης βίας (cuberbullying).

«Η ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας για το bullying. Ζητούμενο ωστόσο είναι να πολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό στη ρίζα του. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένες δράσεις», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή