ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυν ευρωβουλευτές, πρώην υπουργοί, πρώην πρύτανης, δημοσιογράφος, στέλεχος της ομογένειας και γιος ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ απαρτίζουν μεταξύ άλλων τη λίστα με τα πρώτα 16 ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, εκτός από τους νυν ερωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιο Κούλογλου, στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται οι εξής: 

Ο ψυχίατρος καθηγητής Δημήτρης Πλουμπίδης, γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη. Εκτός από αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι και πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-1

Υποψήφια ευρωβουλευτής είναι και η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου.

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-2

Εκτός από γραφίστρια, η κ. Λοΐζου είναι και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 είχε απασχολήσει τα μέσα, όταν με επιστολή της ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε», στις κομματικές εκδηλώσεις του.

Η Φωτεινή Σκοπούλη είναι πρώην υφυπουργός Υγείας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-3

Ακόμη στη λίστα του ΣΥΡΖΙΖΑ περιλαμβάνεται και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος ανακοίνωσε μάλιστα από τον αέρα της ΕΡΤ όπου και εργαζόταν μέχρι πρότινος ότι θα αποχωρήσει από δημοσιογράφος στη δημόσια τηλεόραση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές. 

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-4

Στη λίστα είναι και η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η κόρη του Δημήτρη Τσάτσου ήταν εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού. 

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-5

Ο πρόεδρος του ελληνικού Φόρουμ Μετανάστευσης Γιονούς Μοχαμαντί είναι από το Αφγανιστάν. Το 2016 είχε επιλεγεί από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τιμηθεί με το βραβείο «Alison Des Forges» για την ακτιβιστική δράση του.

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-6

O Θεόδωρος Πελεγρίνης, πρώην πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-7

Παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι την 5 Νοεμβρίου του 2016 καθώς μετά από ατυχή δήλωσή του για τους Εβραίους από το βήμα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ζήτησαν την παραίτησή του.

Επίσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-8

Ειδικότερα, συμμετείχε κατ' επιλογή στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση Βασιλικής Θάνου το 2015, αναλαμβάνοντας αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 παρέμεινε στη θέση του συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Τσίπρα. Στον ανασχηματισμό του 2016 αναβαθμίστηκε σε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε μέχρι τον ανασχηματισμό του 2018.

Ο Γιώργος Χρηστάκης είναι στέλεχος του αναπηρικού κινήματος και ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Αναπηρίας DAGIPOLI DANCE Co. 

Η Ιωάννα Κοντουλη είναι πρώην μέλος των Οικολόγων Πρασίνων από όπου αποχώρησε και κατέβηκε στις εκλογές του 2015ποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών. 
ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-9

Υποψήφια ευρωβουλετυής με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η δικηγόρος Μουσταφά Οφούκ, μέλος μουσουλμανικής μειονότητας. Πρόκειται για την κόρη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή». 

ΣΥΡΙΖΑ: 13 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές-10

Τέλος, στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και η Ολγα Νάσση, η οποία είναι γνωστή στον κινηματικό χώρο στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μίας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή