Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα (βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα (βίντεο)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος την Παγκόσμια Ημερα της Γυναίκας ανήρτησε ένα βίντεο στο twitter στο οποίο κόβει με ψαλίδι τη γραβάτα του, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, απάντησε σήμερα με δικό του βίντεο, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλησε με αυτό τον τρόπο να αναδείξει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό του στο twitter, ένα βίντεο στο οποίο λέει, μεταξύ άλλων στον κ. Βέμπερ:

«Αγαπητέ Μάνφρεντ. Οσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα, έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό. Και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω, θα τις χρειαστούμε όλες, για την επόμενη μέρα. Στηρίζω όμως την πρωτοβουλία σου και ζητώ την υποστήριξη σου, στους δικούς μας εθνικούς στόχους».

«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή