Ο K. Καραμανλής είχε το θάρρος και τη διορατικότητα για την Ε.Ε.

Ο K. Καραμανλής είχε το θάρρος και τη διορατικότητα για την Ε.Ε.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θέμα «Είκοσι χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» οργάνωσε χθες ημερίδα, παρουσία της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Νικόλ Φοντέν, η οποία και κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Στην ημερίδα μίλησαν ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης,(Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Ράλλη δημοσιεύεται στη σελίδα 13), η επίτροπος της χώρας μας στην Ε.Ε. κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. πρέσβης κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ελμαρ Μπροκ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης και τη συζήτηση διηύθηνε ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αναστασόπουλος. Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής.

«Χάσαμε χρόνο»

Κατά τον κ. Καραμανλή, «η Ελλάδα δυστυχώς έχασε πολύ χρόνο και δεν προχώρησε όσο θα θέλαμε η ουσιαστική πολιτική ενοποίηση και ειδικότερα η οικοδόμηση του πυλώνα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας». Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, επίσης, στην επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλε ο ιδρυτής του κόμματος για την ένταξή μας στην Ε.Ε. «σε εποχές που ακούγονταν αντιευρωπαϊκές σειρήνες, αλλά εμείς είχαμε χαράξει ευρωπαϊκή πορεία, οδηγώντας τη χώρα στον δρόμο της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις λανθασμένες οικονομικές επιλογές της τελευταίας εικοσαετίας, τονίζοντας ότι «η ελληνική οπτική στα ευρωπαϊκά δρώμενα είναι ακόμη ζητούμενο». Ο κ. Καραμανλής στάθηκε, επίσης, στα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ και τόνισε ότι είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Γεώργιος Ράλλης υπενθύμισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ν.Δ. και η κυβέρνησή του για την πλήρη ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ η κ. Αννα Διαμαντοπούλου θύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε το θάρρος και τη διορατικότητα να πάρει την απόφαση να μας ρίξει στη θάλασσα και οι πολιτικοί ηγέτες που τον διαδέχθηκαν είχαν την ικανότητα να μας μάθουν να κολυμπάμε.

Συγκεκριμένα, από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ το 70% είναι άνδρες. Στις ηλικίες 45-55 ετών ανήκει το 21%, στις από 35-45 το 20%, στις 25-35 το 18,7% και στις 18 έως 25 το 17%, ενώ το 19% είναι άνω των 65. Επίσης, μέσου μορφωτικού επιπέδου είναι το 40%, ανώτερου το 17%, ανώτατου του 20%, ενώ μόνο δημοτικό έχει τελειώσει το 24%. Τέλος, το 29% εργάζεται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, 26% στον ιδιωτικό, 20% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, 3% επιχειρηματίες, ενώ 20% δηλώνουν «διάφορα επαγγέλματα» και 9% άνεργοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή