Το νέο τοπίο στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Το νέο τοπίο στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετικού τύπου πολιτική συζήτηση θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Ο «Κύκλος Ιδεών» στηρίζοντας το «ανατρεπτικό πολιτικό πρόγραμμα» που παρουσιάζει ο Φωκίων Καπνίδης –κατά κόσμον Βασίλης Παπαβασιλείου– διοργανώνει συζήτηση μετά την παράσταση του έργου του Βασίλη Παπαβασιλείου «Τους ζυγούς λύσατε», που θα γίνει στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Με το πέρας της παράστασης θα ξεκινήσει συζήτηση του Φωκίωνα Καπνίδη – Βασίλη Παπαβασιλείου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Περικλή Δημητρολόπουλο, Ηλία Κανέλλη, Πάσχο Μανδραβέλη, Χρήστο Χωμενίδη αλλά και το κοινό. Για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν, το θέατρο «Κάρολος Κουν» βρίσκεται Φρυνίχου, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (διάρκειας 60 λεπτών) περιλαμβάνει την παράσταση με ειδική τιμή εισιτηρίου από το Θέατρο Τέχνης.

Τη Δευτέρα ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» συνεχίζει τις δράσεις του και διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Κράτος και Εκκλησία. Το τοπίο των σχέσεων μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αναθεωρητικής διαδικασίας και τις συζητήσεις για το προσχέδιο συμφωνίας της 6ης Νοεμβρίου 2018». Στη συζήτηση (ξενοδοχείο King George, πλ. Συντάγματος, 18.00) θα είναι ομιλητές, πλην του κ. Βενιζέλου, o σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντιπρόεδρος της Βουλής, και ο κ. Ιωάννης M. Κονιδάρης, ομοτ. καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT